FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

ČESTITAMO: izr. prof. dr. Blaž Rodič in Matej Barbo do nagrade za inovacijo

24.10.2018

Pisarna za prenos znanja in tehnologij - TTO FIŠ je med 18. in 20. oktobrom sodelovala na tradicionalni mednarodni razstavi inovacij ARCA 2018 v Zagrebu. Predstavili so izume, ki so nastali na FIŠ in pri ostalih partnerjih Konzorcija za prenos tehnologij. 

Izumov, ki so se potegovali za medalje in nagrade dogodka, je bilo skoraj 150, razstavljavci pa so prišli iz osmih držav.

V močni mednarodni konkurenci so od petih predstavljenih inovacij našega konzorcija kar štiri prejele nagrado sejma, še posebej pa smo ponosni, da je bila z bronasto medaljo nagrajena inovacija "MEBWS – Opozorilni sistem za zaviranje v sili za motoriste" inovatorjev Mateja Barba, diplomanta FIŠ, in izr.prof.dr. Blaža Rodiča. 

Nagrajena inovacija - opozorilni sistem za preprečevanje naleta za motorna kolesa - združuje dve funkciji: opozarja voznike, ki vozijo za motorjem v primeru zaviranja motorista v sili, prav tako pa opozarja zasledujoče vozilo, če se le-to motoristu prehitro približuje. Z izumom si inovatorja želita zmanjšati število nesreč motoristov, saj je motor še vedno najbolj nevarno prevozno sredstvo na svetu.

Čestitke obema!