FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Erasmus+ praksa v Latviji

10.6.2020

V obdobju od januarja do februarja 2020 je študent FIŠ Jaka Lah opravljal obvezno delovno prakso v Latviji. Svojo priložnost je našel na univerzi Liepaja University preko programa Erasmus+. Jaka je v sklopu svoje obvezne delovne prakse opravljal naloge na področju informacijske tehnologije, vendar je zaradi dejstva, da je delal v mednarodni pisarni, vzpostavil tudi stik in povezave s študenti iz celotnega sveta. Način dela mu je dovoljeval, da je dobil veliko delovnih izkušenj, svoj prosti čas pa je lahko namenil raziskovanju gostujočega mesta in tudi glavnega mesta države (Riga).

Svojo izkušnjo je opisal s spodnjim zapisom:

»Zelo sem hvaležen, da sem lahko izkoristil to možnost in opravil delovno prakso preko Erasmus+ programa. Menim, da vsak študent pridobi pomembne življenjske izkušnje, ko izkoristi omenjeno dano priložnost. Program pomaga vzpostaviti povezavo med praktičnim delom ter teorijo, ki smo se jo učili na fakulteti, hkrati pa nas popelje tudi izven našega območja udobja. To pa je po mojem mnenju tudi zelo pomembno za izgradnjo osebnostnega karakterja posameznika, ki vstopa na trg dela. Erasmus+ program svetujem vsakemu študentu, je nepozabljiva izkušnja«.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

V kolikor si tudi vi želite doživeti izkušnjo z delom v tujini, pišite na: erasmus@fis.unm.si, kjer boste dobili več informacij o opravljanju delovne prakse.