FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Fotoreportaža: 4. tekmovanje iz znanja računalništva in spletnih tehnologij

28.1.2019

V četrtek, 24. januarja 2019, je na naši fakulteti potekalo tradicionalno, 4. tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za srednješolce. 

Na tekmovanju se je pomerilo 17 dijakov in dijakinj iz štirih šol jugovzhodne regije: Gimnazije Brežice, Šolskega centra Novo mesto, Šolskega centra Krško-Sevnica in Gimnazije Kočevje.

Zbrane je pred samim začetkom reševanja nalog nagovoril predsednik Študentskega sveta FIŠ Žiga Šume: »Tudi sam sem še lani kot dijak tekmoval, a nisem prišel daleč. A vsaka izkušnja je dobra, in četudi nisem zmagal, sem dobil nekaj več - sanje za novo pot, po kateri hodim še danes in na njej dosegam uspehe. FIŠ mi omogoča dosegati to, kar si želim,« je med drugim dejal Žiga in tekmovalcem zaželel obilo uspeha. Doc. dr. Borut Lužar, ki je sestavil naloge, je tekmovalcem podal navodila za reševanje ter jim prav tako zaželel obilo sreče in uspeha.

Tekmovalci so naloge reševali 120 minut, pod budnim očesom članov ocenjevalne komisije, doc. dr. Boruta Lužarja in doc. dr. Panče Panova. Po malici so se dijaki in mentorji udeležili še delavnice na temo večkriterijskega odločanja z DEX-i, ki jo je izvedel izr. prof. dr. Blaž Rodič. Nato je sledila razglasitev rezultatov in podelitev nagrad in priznanj, dijakom in mentorjem pa je za dobro delo čestitala tudi prodekanja za izobraževanje, doc. dr. Katarina Rojko.

In kakšni so bili rezultati?

Prvo mesto na tekmovanju je s 50 točkami osvojil dijak Šolskega centra Novo mesto Anže Kocjančič, le točko manj je dosegel drugo uvrščeni Andraž Bajec, prav tako iz ŠC Novo mesto, ki je tako ubranil lansko drugo mesto. Na tretje mesto pa se je z 38 točkami uvrstil dijak Gimnazije Brežice Primož Bogner, sicer dvakratni zaporedni zmagovalec tega tekmovanja. Dodajmo, da so se tekmovanja udeležila tudi štiri dekleta, lani tretje uvrščena Lea Kukavica iz Gimnazije Brežice je tokrat pristala na 4. mestu.  Čestitamo vsem!

Zahvaljujemo se številnim podjetjem, ki so prispevala darila za udeležence: Krka d.d., Razvojni center Novo mesto, Planis, Mikrografija, TPV Novo mesto, Ascaldera, GEN Energija, Talpas, Solvera Lynx. Hvala pa tudi podjetju Spar Slovenija – Megamarketu Interspar, Qlandija Novo mesto, ki je znova poskrbelo, da tekmovalci niso bili lačni.

Objave v medijih:

Posavski obzornik, Radio Krka, Dolenjski list, ePosavje.com , DolenjskaNews, Lokalno.si, Moja-Dolenjska.si, Radio Krka - S Krko naokoli

Pozdravljeni!

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Vam lahko še kako dodatno pomagamo?

Vsa polja, označena z zvezdico * je potrebno obvezno izpolniti.

Podatke bomo uporabljali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) Pod nobenim pogojem jih ne bomo uporabili brez vašega dovoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Uporabljali jih bomo izključno v namene obveščanja o študijskih programih in aktivnostih FIŠ.