FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Najava strokovne ekskurzije v Sarajevo

25.4.2019

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu v okviru projekta Jean Monnet Chair med 28. 5. in 31. 5. 2019 organizira strokovno ekskurzijo za notranje in zunanje deležnike v Bosno in Hercegovino.

Udeleženci bodo na ekskurziji obiskali tri pomembna mesta Bosne in Hercegovine (Sarajevo, Tuzlo in Mostar) in se v okviru teh obiskov seznanili s preteklostjo, sedanjostjo in obeti za prihodnost te večetnične in večreligijske države. V okviru ekskurzije bomo obiskali več inštitucij iz področja izobraževanja, gospodarstva in razvoja. Prosti čas pa bomo lahko izkoristili za raziskovanje znamenitosti.

Udeležbo na ekskurziji toplo priporočamo, saj bodo udeleženci s spoznavanjem Bosne in Hercegovine razširili svoja obzorja. To pa je najgloblji smisel potovanj, saj tako obogatimo naše izkušnje in razgledanost.

Program:

Z avtobusom se bomo na pot podali v torek, 28. maja 2019 (štart v Ljubljani in Novem mestu), vrnili pa v petek, 31. maja 2019, pozno zvečer (cilj Novo mesto in Ljubljana).

Zbor:

-  v Ljubljani na P+R parkirišču na Dolgem mostu ob 6:00. Odhod iz Ljubljane proti Novem mestu ob 6:15.

-  v Novem mestu na parkirnem prostoru pred Fakulteto za informacijske študije v Novem mestu, Ljubljanska cesta 31a, Novo mesto, ob 7:30. Odhod iz Novega mesta proti Sarajevu ob 7:45.

Prvi dan se bomo peljali proti Sarajevu. V zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli v Tuzlo, kjer bomo obiskali IPI Akademijo in se sprehodili po mestu. Zgodaj zvečer bomo prispeli v Sarajevo. Večer bo prost, prenočili pa bomo v hotelu Bosanska ruža, ki je v neposredni bližini mestnega središča.

V sredo, 29. maja 2019, bomo obiskali Elektrotehniško fakulteto Univerze v Sarajevu in »Tunel spasa« (Predor odrešitve v času vojne v Sarajevu). Po odmoru za kosilo se bomo ustavili v Sarajevski regionalni razvojni agenciji (SERDA). Popoldne je prosto.

V četrtek, 30. maja 2019, si bomo ogledali podjetniški inkubator HUB387 in obiskali eno večjih podjetij iz področja informacijskih tehnologij. Preostanek dneva je prost za ogled mesta.

V petek, 31. maja 2019, se odpravimo iz hotela proti domu. Na poti se ustavimo v Mostarju, ki je največje in najpomembnejše mesto v Hercegovini. Postanek bo namenjen ogledu zgodovinskega jedra mesta z znamenitim mostom čez reko Neretvo.

Ker je fakulteta za organizacijo ekskurzije pridobila subvencijo EU, bo ekskurzija finančno veliko ugodnejša, kot bi bila sicer. Subvencionirana cena za študente FIŠ in zunanje deležnike je 50 € in vključuje avtobusni prevoz, 3 nočitve z zajtrkom v hotelu Bosanska ruža, organizacijo in vodenje ekskurzije.

Pohitite s prijavami, število prostih mest je omejeno!

PRIJAVNI OBRAZEC - Strokovna ekskurzija Sarajevo 2019 

Vir foto: Wikipedija

Vir foto: Wikipedija