FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

NAPOVEDUJEMO: Tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij

11.1.2019

Poznavanje spletnih tehnologij je vse bolj iskana veščina, mladi pa se v velikem številu odločajo za študij računalništva in sorodnih smeri. Da bi jih še dodatno motivirali k preizkusu znanja in jim postavili dodaten izziv, tudi letos na FIŠ organiziramo tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za dijake 2., 3. in 4. letnikov regionalnih srednjih šol.

Tokratno tekmovanje bo četrto po vrsti, pripravljamo pa ga v Kariernem centru FIŠ. Potekalo bo v četrtek, 24. 1. 2019, med 9. in 13. uro, v predavalnici Exabyte na FIŠ v Novem mestu.

Področja znanja, ki jih bodo naloge preverjale, so naslednja:

▪ Osnovno poznavanje elementov HTML in uporaba stilov CSS;
▪ Reševanje algoritmičnih nalog s pomočjo jezika JavaScript;
▪ Uporaba elementa canvas;
▪ Poznavanje spletnih obrazcev in podpornih HTML elementov;
▪ Poznavanje elementa svg in njegovih podpornih elementov.

Zainteresirani se lahko prijavijo pri mentorjih oz. profesorjih na šolah.  Dodatna vprašanja in informacije dobite po e-pošti: info@fis.unm.si.

Če poznate kakšnega nadobudnega dijaka ali dijakinjo, ki ga zanima računalništvo in spletne tehnologije, mu/ji posredujte informacijo.

Kako je bilo na tekmovanju lani, pa preverite TUKAJ

Pozdravljeni!

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Vam lahko še kako dodatno pomagamo?

Vsa polja, označena z zvezdico * je potrebno obvezno izpolniti.

Podatke bomo uporabljali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) Pod nobenim pogojem jih ne bomo uporabili brez vašega dovoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Uporabljali jih bomo izključno v namene obveščanja o študijskih programih in aktivnostih FIŠ.