FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Obisk novomeške vojašnice

22.5.2019

Študenti 1. letnika študijskega programa Informatika v sodobni družbi so v ponedeljek, 20. 5. 2019, v spremstvu prodekanje za izobraževanje doc. dr. Katarine Rojko in asist. dr. Urške Fric, obiskali Vojašnico Franca Uršiča Novo mesto, znotraj katere delujeta inženirski četi bataljona 1. in 72. brigade.

Najprej so spoznali delo Slovenske vojske (SV), poklic vojaka/častnika, možnosti štipendiranja in področja del, ki jih v SV lahko opravljajo informatiki. Temu je sledila predstavitev Enote za komunikacijske in informacijske sisteme (EKIS) in predstavitev kibernetske varnosti v SV. Terenski dan pa so zaključili z ogledom Muzejske zbirke Teritorialna obramba in naborniška vojska.

Asist. dr. Urška Fric je po končanem ogledu povedala, da so v novomeški vojašnici zelo skrbno pripravili program terenskega dneva in da je bil ogled za študente prav posebna izkušnja. 

Vojašnici Franca Uršiča Novo mesto se najlepše zahvaljujemo, še posebej pa štabnemu vodniku Petru Cesarju, štabni vodnici Mirjani Bauer, majorju Milošu Dumiću, praporščaku Andreju Babiču in vojaškemu uslužbencu VII. razreda, Francu Novaku.