FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Obisk podjetja Mikrografija d. o. o.

24.10.2019

V četrtek, 17. oktobra 2019, je skupina študentov FIŠ in zaposlenih na FIŠ obiskala podjetje Mikrografija d. o. o. Obisk je bil organiziran v sklopu predmeta ePoslovanje.

V podjetju nas je sprejela ga. Nina Božjak Lipovšek. Najprej smo se v družbi vodje IT oddelka g. Martina Kirarja odpravili v kletne prostore, kjer se nahaja strežniški prostor, ter si ogledali kako s posebnimi napravami skenirajo občutljivejši material kot so npr. stari knjižni zapisi, mikrofilmi, fotografije in drugo.

V nadaljevanju nam je ga. Nina Božjak Lipovšek predstavila delovanje podjetja in nas vodila skozi ogled vseh ključnih prostorov. Spoznali smo različne delovne procese in storitve, ki jih ponujajo. Obiskali smo tudi IT oddelek, kjer so nam zaposleni predstavili svoje delo in izzive, s katerimi se vsakodnevno srečujejo na svojem delovnem mestu.

Sledila je še kratka predstavitev podjetja, različnih rešitev, ki jih ponujajo svojim strankam, storitev ter produktov programske in strojne opreme za brezpapirno poslovanje.

Ob koncu vodenega ogleda in predstavitve smo spregovorili o možnostih sodelovanja študentov FIŠ in Mikrografije d. o. o. v obliki delovne praske ter tudi o možnostih za zaposlitev naših diplomantov.

Oglejte si nekaj utrinkov, ki so nastali ob obisku: