FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Obvestilo o ukrepih za preprečevanje izpostavljenosti virusom

2.3.2020

Za spodaj navedene ukrepe se je vodstvo FIŠ odločilo, da bi zagotovilo kontinuiran pedagoški, raziskovalno-razvojni, strokovni in poslovni proces v času, ko uradne institucije (Nacionalni inštitut za javno zdravje ipd.) zaradi širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 in drugimi virusi svetujejo izogibanje zaprtim prostorom, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poudarjamo, da gre za preventivne ukrepe, s katerimi se želimo na FIŠ izogniti preplahu, tako da pravočasno zagotovimo vse preventivne ukrepe za varovanje zdravja za celotno akademsko skupnost FIŠ, ki veljajo do preklica:

  1. če ste pred kratkim potovali na območja, kjer obstaja možnost, da bi bili lahko izpostavljeni okužbi, vas prosimo, da za obdobje dveh tednov ostanete v samoizolaciji ne glede na svoje počutje. Ker se razmere v povezavi s širjenjem koronavirusa hitro spreminjajo, vam svetujemo, da redno spremljate smernice za ravnanje na straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravjeMinistrstva za zdravje in Ministrstva za zunanje zadeve. Informacije glede izpostavljenosti posameznih držav po svetu so na voljo tudi na European Centre for Disease Prevention and Control in World Health Organization.
  2. izdajo potnih nalogov za potovanja izven države bomo za nekaj časa strogo omejili in individualno presojali. Tudi obiske naše fakultete (mobilnosti, znanstvena ter pedagoška sodelovanja itd.) bomo zmanjšali na najmanjšo možno mero oz. preložili,
  3. odpoved vseh javnih dogodkov na FIŠ od vključno 25. 2. 2020,
  4. referat, tajništvo, knjižnico in druge strokovne službe od vključno 2. 3. 2020 prosimo kontaktirajte izključno preko el. pošte ali telefona,
  5. pedagoški proces od vključno 2. 3. 2020 poteka izključno virtualno v realnem času preko Skypa,
  6. vsi izvajalci in študenti ste napotke za vzpostavitev in izvedbo Skype klica za namen izvajanja/spremljanja predavanj, vaj in seminarjev ste prejeli preko el. pošte.

Za vse morebitna vprašanja se prosim obrnite na referat@fis.unm.si ali na info@fis.unm.si.

Vodstvo FIŠ bo spremljalo situacijo in sproti sprejemalo ustrezne ukrepe in vas o tem sproti obveščalo.