FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

IKT in varstvo zasebnosti (strokovno predavanje za študent-e/-ke FIŠ)

10.11.2020

Ustrezno vzpostavljen in primerno vzdrževan informacijski sistem je temelj delovanja in poslovanja katerekoli organizacije. Poleg ustrezne strukture in arhitekture ter tehničnih lastnosti, je eden od pomembnih elementov informacijskega sistema, tudi vidik zagotavljanja varnosti informacij ter osebnih podatkov. Poleg zakonskih zahtev o zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov, je skrb za zasebnost postala tudi merilo za razvrščanje uspešnosti podjetij.

Kot IT strokovnjaki uvajamo nove tehnologije, aplikacije in sisteme, pri čemer se srečujemo z različnimi osebnimi in komunikacijskimi podatki; na drugi strani pa z željami vodstva glede nadzora zaposlenih in stališči pravnih služb. Poznavanje zakonodaje in smernic o varstvu osebnih podatkov je zato nujno in neizogibno tako za informatike, kot za računalniške strokovnjake.

Na strokovnem predavanju IKT in varstvo zasebnosti boste med drugim prejeli odgovore na naslednja vprašanja:

Strokovno predavanje IKT in varstvo zasebnosti bo v soboto, 21. novembra 2020, od 10.10 do 12.40, preko komunikacijskega orodja Zoom. Povezavo boste prejeli po prijavi.

Predavatelj: asist. pred. mag. Marko Potokar

 

Za udeležbo na predavanju se prijavite na elektronski naslov marusa.umbreht@fis.unm.si.

 

Vljudno vabljeni!