FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

V okviru TTO FIŠ izšel Priročnik za uspešen prenos tehnologij

7.11.2018

Kot že veste, je FIŠ partner Konzorcija za prenos tehnologij med javnimi raziskovalnimi organizacijami in med gospodarstvom in da na FIŠ s tem namenom deluje Pisarna za prenos znanja in tehnologij (TTO FIŠ). Slednja je bila ustanovljena zato, da raziskovalcem in študentom FIŠ, ki imajo ideje za inovacije, ter gospodarstvenikom, ki bi lahko znanje in tehnologije FIŠ uporabili na trgu, svetuje pri nadaljnjih korakih prenosa znanja in tehnologij.

Da pa bil prenos znanja in tehnologij med javnimi raziskovalnimi institucijami in gospodarstvom še lažji, je v okviru TTO FIŠ izšel Priročnik za uspešen prenos tehnologij: praktični vodič za raziskovalce in pisarne za prenos znanja in tehnologij. Avtorice priročnika so doc. dr. Dolores Modic, ki je trenutno raziskovalka na Kyushu Univerzi na Japonskem ter raziskovalki FIŠ, doc. dr. Ana Hafner in asist. Urška Fric. Vse tri avtorice so tako v preteklosti kot tudi danes raziskovalno aktivne na področju intelektualne lastnine oz. prenosa znanja in tehnologij med raziskovalno in gospodarsko sfero. Priročnik je septembra letos v okviru TTO FIŠ izdala naša fakulteta, od nedavno pa je javno objavljen na spletni strani Konzorcija za prenos tehnologij med javnimi raziskovalnimi organizacijami in med gospodarstvom (http://jro-ktt.si/?page_id=251). Dostopen je tudi v knjižnici FIŠ.

Izdanega Priročnika smo na FIŠ zelo veseli, avtoricam pa ob tem čestitamo za izdajo in jim želimo še veliko uspehov pri raziskovalnem delu.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.