FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Vabilo na delavnice o tovarnah prihodnosti

25.10.2018

Predstavniki raziskovalnih organizacij, gospodarskih združenj, podjetij in politike, študenti ter drugi zainteresirani ste vljudno vabljeni na sklop treh delavnic z naslovom: »Udejanjanje koncepta tovarn prihodnosti in njihovo vključevanje v transnacionalne verige vrednosti - na primeru avtomobilske in elektro industrije«, ki bodo v torek, 13. novembra 2018,  od 9.30 dalje potekale na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu (Ljubljanska cesta 31a, Novo mesto).

Delavnice so namenjene izmenjavi znanj in izkušenj o razvoju tovarn prihodnosti, na podlagi katerih bodo oblikovani predlogi med drugim tudi za oblikovalce politik.

Še posebej vabljeni predstavniki majhnih podjetij avtomobilske in elektro industrije.

Tematski sklopi delavnic:

  1. Koncept tovarn prihodnosti v obdobju digitalizacije, Industrije 4.0
  2. Vključevanje tovarn prihodnosti v transnacionalne verige vrednosti v Srednji in Jugovzhodni Evropi
  3. Digitalizacija podprta s superračunalništvom (HPC) v avtomobilski in elektro industriji ter njihovo sodelovanje z raziskovalnimi inštitucijami

Udeležbo prosim potrdite najkasneje do 8. novembra 2018 na tem spletnem obrazcu.

Vsa dodatna vprašanja naslovite na dr. Lucijo Lapuh, lucija.lapuh@fis.unm.si.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

AGENDA - PROGRAM DOGODKA 

Delavnice so organizirane v sklopu podoktorskega projekta z naslovom Majhne tovarne prihodnosti v transnacionalnih verigah vrednosti. Projekt financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija št. C3330-17-529007 »Raziskovalci-2.0-FIŠ-529007« v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020.