FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Ekskurzije

Strokovna ekskurzija v Bosno in Hercegovino 2019

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu je v okviru projekta Jean Monnet med 28. 5. in 31. 5. 2019 organizirala strokovno ekskurzijo v Bosno in Hercegovino. Na ekskurziji so udeleženci obiskali glavno mesto Bosne in Hercegovin, Sarajevo ter še dve večji mesti, Tuzlo in Mostar. V sklopu ekskurzije so se seznanili z običaji prebivalcev Bosne in Hercegovine. Podrobnosti s fotoreportažo najdete na povezavi.

Strokovna ekskurzija v Švico 2018

V okviru projekta Jean Monnet Chair CPE 2020je FIŠ med 23.4. in 26.4. 2018 organizirala strokovno ekskurzijo v Švico - v Lozano, Ženevo in Zürich. Udeleženci/ke so spoznali Organizacijo združenih narodov in Slovensko veleposlaništvo za človekove pravice na stalnem predstavništvu OZN, obiskali so tudi Švicarsko državno tehniško visoko šolo - ETH Zürich, ki sodi med najuglednejše evropske univerze na področjih IKT, računalništva, matematike in fizike. Podrobnosti z obsežno fotoreportažo najdete na povezavi.

Strokovna ekskurzija v Bruselj 2017

Med 30. majem in 2. junijem 2017 so se študenti in zaposleni FIŠ ter nekateri zunanji udeleženci udeležili strokovne ekskurzije v Bruselj. Tam so obiskali institucije Evropske unije, kot so Evropski parlament, Evropska komisija, regijsko predstavništvo oz. lobistično organizacijo v Bruslju, hkrati pa so imeli tudi obilico prostega časa za raziskovanje prestolnice Belgije in Evropske unije. Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Strokovna ekskurzija v Švico 2015

Strokovna ekskurzija v Švico je potekala od 7. do 10. aprila 2015. Študentje so obiskali Univerzo ETH v Zürichu, kjer so si ogledali Univerzo ETH in preizkusili simulator potresov v focusTerra muzeju. Drugi dan ekskurzije so v Lozani obiskali olimpijski muzej, popoldne pa so preživeli v Ženevi, kjer smo si ogledali največje znamenitosti. Ekskurzijo so tretji dan zaključili z ogledom sedeža Združenih narodov ter CERN-a, kjer nas je sprejel naš profesor doc. dr. Matej Mertik, ki trenutno raziskuje v CERN-u. Za ogled galerije klikni tukaj.

Strokovna ekskurzija v Italijo 2013

Študenti FIŠ so se 29. in 30. aprila 2013 odpravili na dvodnevno strokovno ekskurzijo v Italijo. Ogledali so si muzeja Ducati in Ferrari, kjer so pokukali tudi v same tovarne motorjev in avtomobilov. Pri Ferrariju so se udeležili še delavnice v Red Campus Laboratory. Po dnevu izpušnih plinov je sledil dan za sprostitev v zabaviščnem parku Mirabilandia.

Strokovna ekskurzija v Strasbourg, Luksemburg in Bruselj 2011

Strokovna ekskurzija v Strasbourg, Luksemburg in Bruselj je potekala od  21. do 25. marca 2011, naši študenti pa so se pridružili študentom Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici. Udeleženci so se podrobneje seznanili z značilnostmi evropskih institucij kot so Evropski parlament, Evropska komisija, Svet Evrope, Računsko sodišče, Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje ter si ogledali še druge zanimivosti evropskih mest.

Strokovna ekskurzija na Nizozemsko 2010

Februarja 2010 smo za študente pripravili strokovno ekskurzijo na Nizozemsko. Pester strokovni in turistični program je študente navdušil, saj so si ogledali High Tech Campus, Delft Universtity of Technology, ESOC (The European Space Operations Centre) in Microsoft Netherlands. Seveda pa niso izpustili glavnih turističnih znamenitosti, kot so med drugim trg Dam, Židovska četrt, Kraljeva palača, Nova cerkev, hiša Ane Frank, Rembrandtova hiša ter se sprehodili po živahni Leidenski ulici.

Strokovna ekskurzija v Švico 2009

Strokovna ekskurzija je potekala med 12. in 16. majem 2009. Študente je popeljala v Švico, kjer so si v Ženevi najprej ogledali zgradbo OZN ter se srečali z veleposlanikom  Andrejem Logarjem in ministrom svetovalcem in namestnikom na Stalnemu predstavništvu v Ženevi Boštjanom Jermanom. Dan so nadaljevali z ogledom in predstavitvijo organizacije WIPO (World Intelectual Property Organization). Naslednji dan so obiskali ETH (Swiss Federal Institute of Technology Zurich) in univerzo University St. Gallen. Tretji dan ekskurzije je bil v znamenju IBM Zurich (Zurich Research Laboratory IBM), zadnji dan pa so namenili turističnemu ogledu Liechtensteina.