FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Uvodni teden

Uvodni teden študijskega leta 2016/17

Uvodni teden novega študijskega leta 2016/17 je potekal med ponedeljkom, 3. oktobrom, in petkom, 7. oktobrom. V ponedeljek je bil v predavalnici Exabyte sprejem brucev, ki jih je nagovoril novi dekan FIŠ prof. dr. Dejan Jelovac, ter jim skupaj z drugimi zaposlenimi na FIŠ predstavil delovanje fakultete in njenih organov, kot so referat za študijske in študentske zadeve, knjižnica FIŠ, karierni center FIŠ, ter obštudijskega dogajanja in številne druge značilnosti študija na FIŠ. V torek je sledila predstavitev profesorjev in asistentov na FIŠ, tako ponedeljkov kot torkov dogodek pa sta se zaključila s pogostitvijo in druženjem. V četrtek je bilo za vse študente FIŠ organizirano predavanje Zdravstveno vzgojnega centra Novo mesto, ki so študentom predstavili značilnosti in nevarnosti stresa ter tehnike sproščanja. V petek, 7. oktobra, so s prvimi predavanji začeli študentje 1. letnika smeri Računalništvo in spletne tehnologije, ob tem pa jih je nagovorila prodekanja za izobraževanje doc. dr. Biljana M. Boshkoska. S tem se je uvodni teden na FIŠ tudi zaključil.

 

 

 

Uvodni teden študijskega leta 2014/15

Novo študijsko leto 2014/15 je potekalo od srede, 1. oktobra 2014, do petka, 3. oktobra 2014. Pripravili smo več dogodkov, začeli pa smo s prejemom brucov, ki sta jih pozdravila dekanja izr. prof. dr. Nadja Damij in izr. prof. dr. Blaž Rodič. Sledile so predstavitve knjižnice, mednarodnih izmenjav Erasmus+, obštudijskih dogodkov ter nekaj motivacijskih nasvetov, kako dobro napisati seminarsko nalogo. Študenti so se tekom Uvodnega tedna, ki je potekal do petka, 3. 10. 2014, udeležili tudi delavnic o nastopanju ter družbenem omrežju LinkedIn. Naslednje dni so spoznali še Podjetniški inkubator Novo mesto ter StartUp društvo Novo mesto, zavod Nefiks, FIŠ-eve projekte ter podjetji Mikrografija in Smartis. Prvi študijski dan smo skupaj s študenti zaključili na sprejemu študentov fakultet Univerzitetnega prostora Novo mesto v LokalPatriotu. Tam so študente pozdravili dekani fakultet izr. prof. dr. Nadja Damij (FIŠ), mag. Vera Smodej (FINI), izr. prof. dr. Boris Bukovec (FOŠ) in dr. Jože Podgoršek (VŠ Grm). Večer smo nadaljevali ob koncertu Dareta Acoustika in glasbi, ki jo je vrtel DJ Tomy Vertigo.

Uvodni teden študijskega leta 2013/14

Študijsko leto 2013/14 smo začeli v torek, 1. oktobra 2013, ko smo na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu z veseljem sprejeli novo generacijo študentov. Ob tem smo pripravili več dogodkov uvodnega tedna.  Najprej sta študente pozdravila dekan fakultete izr. prof. dr. Janez Povh in prodekan za izobraževanje doc. dr. Blaž Rodič. Sledile so predstavitve knjižnice ter nekaj motivacijskih nasvetov, kako dobro napisati seminarsko naloge ter jo prepričljivo zagovarjati. večer smo zaključili na sprejemu študentov fakultet Univerzitetnega prostora Novo mesto v LokalPatriotu. Tam so študente pozdravili predsednik Senata Konzorcija UNM prof. ddr. Janez Usenik ter dekani fakultet izr. prof. dr. Janez Povh (FIŠ), prof. dr. Anton Jezernik (FINI) in  izr. prof. dr. Boris Bukovec (FOŠ). Uvodni teden smo nadaljevali v sredo, ko je bil glavni poudarek na zaposljivosti. Tako smo predstavili društvo StartUP, Pošta Slovenije, evropski življenjepis Europass in program zaposlovanja v tujini EURES. V četrtek je potekal projektni dan, ko so študentje spoznali FIŠ-eve raziskave in projekte, ogledali so si film Kreativno Jedro: Simulacije, spoznali možnosti študentske mednarodne izmenjave, delo študentskega sveta in destinacijo tokratne ekskurzije. 

Uvodni teden študijskega leta 2012/13

V ponedeljek, 1. 10. 2012, je potekal sprejem študentov fakultet Univerzitetnega prostora Novo mesto. Na družabnem srečanju v LokalPatriotu so študente pozdravili dekani fakultet izr. prof. dr. Janez Povh (FIŠ), prof. dr. Anton Jezernik (FINI) in  izr. prof. dr. Boris Bukovec (FOŠ). Uvodni teden se je nadaljeval na fakulteti s predstavitvami študijskih procesov, delovne prakse, knjižnice, mednarodnih študijskih izmenjav, strokovne ekskurzije in Zimske šole 2013. Študente pa so nagovorili tudi gostje, ki so predstavili novo mobilno aplikacijo Eternal Tribute, možnosti zaposlovanja v EU in primere sodelovanja z gospodarstvom (Diners Club Slovenia, Iddiction, Privoščite).