FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

4. posvet dolenjskih in belokranjskih informatikov

Otočec, 23.3.2011

Sekcija za informatiko na GZDBK je v sodelovanju s Fakulteto za informacijske študije v sredo, 23. marca 2011, ob 9. uri, na Otočcupripravila že 4. posvet dolenjskih in belokranjskih informatikov. Tema letošnjega posveta je bila odprta koda. Odprta koda ali Open Source je programska oprema, za katero je na voljo izvorna programska koda. Je fenomen, ki ga vodje informatike v podjetjih ne morejo izpustiti.

Da uporaba odprte kode res prinaša prednosti so se udeleženci lahko prepričali na letošnjem posvetu, kjer bodo gostje predstavili pomen odprte kode v družbi, ključne prednosti in pravne posledice njene uporabe, izkušnje poslovanja z odprto kodo, priložnosti za podjetja in institucije javne uprave, ki jih nudi uporaba odprte kode in drugo.

Predavali so:

Pozdravljeni!

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Vam lahko še kako dodatno pomagamo?

Vsa polja, označena z zvezdico * je potrebno obvezno izpolniti.

Podatke bomo uporabljali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) Pod nobenim pogojem jih ne bomo uporabili brez vašega dovoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Uporabljali jih bomo izključno v namene obveščanja o študijskih programih in aktivnostih FIŠ.