FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

ITIS 2012

Dolenjske Toplice, 7. - 9.11.2012

V organizaciji Fakultete za informacijske študije iz Novega mesta je od 7. do 9. novembra 2012 v Hotelu Balnea v Dolenjskih Toplicah potekala že četrta mednarodna konferenca o informacijski tehnologiji in informacijski družbi (International Conference on Information Technologies and Information Society). Mednarodni dogodek ITIS 2012 predstavlja pomembnejši znanstveni in strokovni forum na področju informacijske družbe in informacijskih tehnologij na območju Jugovzhodne in Centralne Evrope. V letošnjem letu smo gostili udeležence iz Hrvaške, Srbije, Anglije, Bosne in Hercegovine in Slovenije, ter izjemne mednarodne strokovnjake in raziskovalce, ki so v Slovenijo prišli iz uglednih inštitucij in mednarodno prepoznavnih raziskovalnih skupin. Tako so imeli udeleženci prvi dan konference  priložnost prisluhniti dr. Michelu Valstarju iz Univerze v Nottinghamu, ki je predaval o sistemih za avtomatsko prepoznavanje obrazov.Dr. Anuška Ferligoj iz ljubljanske Fakultete za družbene vede je predstavila postopek bločnega modeliranja podatkov. O zajemu in obdelavi velikih količin podatkov je predavala dr. Dunja Mladenič iz Inštituta »Jožef Stefan«'. Dr. Francois Carrez, ki prihaja iz Univerze v  Surrey-u iz Anglije, je predaval o internetu stvari, eni od ključnih prioritet 7 okvirnega programa.

Na fakulteti že pripravljamo peto konferenco ITIS 2013, ki bo novembra 2013 ponovno z odličnimi mednarodnimi predavatelji.

Uradna spletna stran ITIS2012.

Pozdravljeni!

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Vam lahko še kako dodatno pomagamo?

Vsa polja, označena z zvezdico * je potrebno obvezno izpolniti.

Podatke bomo uporabljali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) Pod nobenim pogojem jih ne bomo uporabili brez vašega dovoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Uporabljali jih bomo izključno v namene obveščanja o študijskih programih in aktivnostih FIŠ.