FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

asist. Mateja Lesar

E-mail: mateja.lesar@fis.unm.si

Govorilne ure: po dogovoru

Bibliografija: COBISS šifra 51185 

Mateja Lesar je na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu mlada raziskovalka v Laboratoriju za kompleksne sisteme in podatkovne znanosti. V okviru laboratorija z uporabo metod analize kompleksnih omrežij raziskuje možganska funkcionalna omrežja. Je izvajalka vaj pri predmetih Elektronsko komuniciranje in pismenost, Spletni mediji in Virtualne skupnosti.

Leta 2010 je diplomirala na Oddelku za kulturne študije in socialno antropologijo na Fakulteti za humanistične študije Koper. Na Univerzi v Ljubljani je magistrirala iz kognitivne znanosti po mednarodnem interdisciplinarnem programu MEi:CogSci: Middle European interdisciplinary master programme in Cognitive Science. Je doktorska študentka na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu, kjer raziskuje dinamiko možganskih omrežij ob socialni vključenosti in izključenosti.

Raziskovalna področja:

• Kompleksni sistemi, analiza omrežij, dinamika omrežij

• Nevropsihologija, funkcionalna povezljivost

• Socialna nevroznanost, socialne interakcije

Pozdravljeni!

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Vam lahko še kako dodatno pomagamo?

Vsa polja, označena z zvezdico * je potrebno obvezno izpolniti.

Podatke bomo uporabljali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) Pod nobenim pogojem jih ne bomo uporabili brez vašega dovoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Uporabljali jih bomo izključno v namene obveščanja o študijskih programih in aktivnostih FIŠ.