FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Računalniška Infrastruktura

Računalniška Infrastruktura

Naša glavna računalniška infrastruktura je Visoko zmogljiv računalnik (High Performance Computer, HPC), imenovan Rudof ali Rudy. Vsebuje 736 procesorskih jeder, s 3,6 TB RAM, deluje na 13 Tflops s 96 TB trdim diskom. Rudyem upravlja CentOS 6.5 64-bitni Linux sistem.

Glavna uporaba Rudyja so množične numerične simulacije, ki so jedro vseh naših raziskovalnih smeri. Poleg tega, naš raziskovalni center, ki je zgrajen okrog Rudyja, izvaja, upravlja in sodeluje pri temeljnih, aplikativnih, eksperimentalnih in strokovnih projektov ter nalogah, ki zahtevajo uporabo HPC-a. Ti vključujejo različne zainteresirane iz gospodarstva, lokalne skupnosti, državnih organov, mednarodnih raziskovalnih in komercialnih institucij, nevladnih organizacij in drugih. HPC se uporablja tudi za izobraževalne potrebe.

Pozdravljeni!

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Vam lahko še kako dodatno pomagamo?

Vsa polja, označena z zvezdico * je potrebno obvezno izpolniti.

Podatke bomo uporabljali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) Pod nobenim pogojem jih ne bomo uporabili brez vašega dovoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Uporabljali jih bomo izključno v namene obveščanja o študijskih programih in aktivnostih FIŠ.