FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Mednarodna dejavnost

Mednarodna dejavnost

Mednarodna znanstvena konferenca ITIS

Na FIŠ vsako jesen organiziramo mednarodno znanstveno konferenco ITIS (International Conference on Information Technologies and Information Society), ki poteka v Dolenjskih Toplicah. Gre za uveljavljen mednarodni znanstveni in strokovni forum na področju informacijske družbe in informacijskih tehnologij na območju Jugovzhodne in Centralne Evrope.

Preberi več»

Mednarodne izmenjave ERASMUS+ in CEEPUS

Študentom, profesorjem in strokovnemu osebju omogočamo mednarodne izmenjave preko programa ERASMUS+ in CEEPUS. Veliko članov akademskega zbor FIŠ je del svojega podiplomskega ali podoktorskega študija preživelo v tujini in te izhodiščne navezave vztrajno plemenitijo z novimi vsebinami. Svoje mednarodno delovanje pa nadaljujejo z udeležbo na mednarodnih znanstvenih srečanjih in objavami v tujih publikacijah.

Preberi več »

Mednarodni projekti

FIŠ sodeluje pri različnih domačih in tujih projektih in smo odprti za vse konzorcijske pobude za izvedbo mednarodnih projektov. Naši profesorji, asistenti in raziskovalci se vključujejo v študijske procese na tujih univerzah in v projekte s tujimi partnerji. Pripravljamo pa tudi lastne pobude za projekte in k sodelovanju v mednarodnem konzorciju vabimo partnerje iz drugih držav.

Preberi več »