FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Zakaj študij v Novem mestu?

Želiš študirati v domačem okolju? Si izkusil druga mesta, a pogrešaš naravo in sproščeno vzdušje? Spoznaj Slovenijo v malem in odkrij čare dolenjske prestolnice. Zakaj Novo mesto? Odgovor je znan!

Do centra Novega mesta lahko prideš z javnim prevozom (vlak, avtobus) ali osebnim avtomobilom, lahko pa se odločiš za bivanje v enem od študentskih domov.  Za prehrano je prav tako preskrbljeno s številnimi lokali, ki sprejemajo študentske bone.

Svoj prosti čas zapolni z obiskom kulturnih prireditev in festivalov, kot so Fotopub, Jazzinty, Muzejski vrtovi, … Za še več dogajanja poskrbijo LokalPatriot, Knjigarna Goga, Kulturni center Janeza Trdine, kino Cineplexx, Galerija Simulaker, Dolenjski muzej, Anton Podbevšek teater in ostali.

Lahko pa se udeležiš športnih aktivnostih v športni dvorani Marof in dvorani Leona Štuklja, na odprtih igriščih in tenis igriščih na Loki ter atletskem in nogometnem stadionu Portoval. Na pohode v vsakem letnem času vabijo Gorjanci in Trška gora, na veslanje ali vožnjo s splavom pa dolenjska lepotica reka Krka.

Regija Jugovzhodna Slovenija je tudi odlično izhodišče za tvojo kariero. Na FIŠ sodelujemo z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine, ki povezuje uspešna podjetja iz naše regije. Ta delujejo na področju farmacevtske in avtomobilske industrije, elektro in elektronske industrije, proizvodnje kompresorjev, proizvodnje kovinskih konstrukcij, gradbeništva in drugih dejavnosti, povsod pa potrebujejo informatike. Gospodarstvo je izrazito izvozno usmerjeno, tako da naša podjetja kljubujejo krizi in še vedno poslujejo z dobičkom.