FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Zakaj študij v Novem mestu?

Si želite študirati v domačem okolju? Ali pa ste se naveličali mestnega vrveža in si želite naravo na dostopu roke?

Zakaj Novo mesto? 

Do centra Novega mesta lahko pridete z javnim prevozom (vlak, avtobus) ali osebnim avtomobilom, lahko pa se odločite za bivanje v enem od študentskih domov.  Za prehrano je prav tako preskrbljeno s številnimi lokali, ki sprejemajo študentske bone.

Svoj prosti čas zapolnite z obiskom kulturnih prireditev in festivalov, kot so Fotopub, Jazzinty, Muzejski vrtovi, … Za še več dogajanja poskrbijo LokalPatriot, Knjigarna Goga, Kulturni center Janeza Trdine, kino Cineplexx, Galerija Simulaker, Dolenjski muzej, Anton Podbevšek teater in ostali.

Lahko pa se udeležite športnih aktivnostih v športni dvorani Marof in dvorani Leona Štuklja, na odprtih igriščih in tenis igriščih na Loki ter atletskem in nogometnem stadionu Portoval. Na pohode v vsakem letnem času vabijo Gorjanci in Trška gora, na veslanje ali vožnjo s splavom pa dolenjska lepotica reka Krka.

Regija Jugovzhodna Slovenija je tudi odlično izhodišče za Vašo kariero. Na FIŠ sodelujemo z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine, ki povezuje uspešna podjetja iz naše regije. Ta delujejo na področju farmacevtske in avtomobilske industrije, elektro in elektronske industrije, proizvodnje kompresorjev, proizvodnje kovinskih konstrukcij, gradbeništva in drugih dejavnosti, povsod pa potrebujejo informatike. Gospodarstvo je izrazito izvozno usmerjeno, tako da naša podjetja kljubujejo krizi in še vedno poslujejo z dobičkom.