FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Za študente

Za študente

Fakulteta za informacijske študije prinaša ustvarjalno energijo v sodobno informacijsko znanost. V Novem mestu deluje od leta 2008 in ponuja dva visokošolska, univerzitetni, magistrski in doktorski študijski program računalništva ter informatike v sodobni družbi, katere letno obiskuje približno 250 študentov.

Fakulteta ima svoj Inštitut za inovacije in tehnologije v regionalnem razvoju ter Laboratorij za sisteme in podporo odločanju. Vzpostavili smo tudi Laboratorij za podatkovne tehnologije, katerega glavni cilj je spodbujanje in izvajanje temeljnih ter aplikativnih raziskav na širšem področju podatkovnih tehnologij. Pri tem sodelujemo z nacionalnimi in lokalnimi podjetji ter se povezujemo z ostalimi organizacijami s področja informatike v regiji.  

Nudimo vam najboljše profesorje, sodobna znanja in mnoge priložnosti za razvoj inovativnih idej. Hkrati skrbimo za kreativno in prijateljsko vzdušje, kjer se lahko razvijejo prijateljstva in povezave za nadaljnje poklicno življenje.

Pozdravljeni!

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Vam lahko še kako dodatno pomagamo?

Vsa polja, označena z zvezdico * je potrebno obvezno izpolniti.

Podatke bomo uporabljali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) Pod nobenim pogojem jih ne bomo uporabili brez vašega dovoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Uporabljali jih bomo izključno v namene obveščanja o študijskih programih in aktivnostih FIŠ.