FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

IBM Bluemix

IBM Bluemix je cloud platforma, kjer poleg platforme za poganjanje vaših aplikacij IBM ponuja tudi preko 100 različnih REST API servisov, od baz podatkov, analitike, Interneta stvari, varnosti, Blockchain in Watsona. To pomeni, da je večina IBM SW, ki ga IBM ponuja v oblaku že na voljo v Bluemixu in jo lahko v sklopu Bluemix brezplačnega računa uporabite. 

IBM ponuja dostop za študente preko spletnega portala http://onthehub.com/ibm/

Potrebna je registracija in posredovanje dokaza o statusu študenta.

To storite tako, da na naslovu  http://onthehub.com/ibm/ izberite IBM Bluemix.
in desno zgoraj izberete "Register".

Izberite opcijo, kjer dokažete status z ustreznim dokumentom.

V naslednjem koraku izpolnite polja, skenirajte dokument, ki dokazuje vaš študentski status, ter ga priložite (datoteka ne sme biti večja od 2MB).

Čez dan ali dva dobite na elektronsko pošto obvestilo, da je vaša registracija aktivna.

Ponovno se prijavite na http://onthehub.com/ibm/ter izberite IBM Bluemix in se desno zgoraj vpišete preko "Sign In" s podatki, ki so vam bili posredovani po elektronski pošti.

Pozdravljeni!

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran. Vam lahko še kako dodatno pomagamo?

Vsa polja, označena z zvezdico * je potrebno obvezno izpolniti.

Podatke bomo uporabljali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) Pod nobenim pogojem jih ne bomo uporabili brez vašega dovoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon. Uporabljali jih bomo izključno v namene obveščanja o študijskih programih in aktivnostih FIŠ.