FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Knjižnica

Knjižnica

Obveščamo vas, da s 1. 6. 2020 v knjižnici FIŠ, pričenjamo s postopnim omogočanjem izposoje, vračila in rezervacije gradiva ter medknjižnične izposoje, pri čemer se do konca trenutnih razmer v zvezi s koronavirusom (COVID-19) upoštevajo priporočila NIJZ (priporočila-NIJZ-splošne knjižnice), ki veljajo za splošne knjižnice. Zaradi navedenega bo delovanje knjižnice FIŠ potekalo v omejenem obsegu in na prilagojen način.

Izposoja in prevzem gradiva bosta potekali na naslednji način:

-          po elektronski pošti: knjiznica@fis.unm.si ali po telefonu: 05 907 51 52 se naroči ali rezervira gradivo (rezervacija je mogoča tudi preko Cobiss+ Moja knjižnica), pri čemer se ob naročilu posreduje naslov gradiva in avtorja;

-          po prejetju naročila knjižnica pripravi naročeno študijsko gradivo ter uporabnika knjižnice (študenta, visokošolskega učitelja, asistenta, raziskovalca, strokovnega sodelavca) obvesti o prevzemu gradiva;

-          naročeno gradivo se na dogovorjen termin prevzame v knjižnici FIŠ, pri čemer je potrebno pred vstopom v FIŠ poklicati v knjižnico na navedeno telefonsko številko. Vstop v knjižnico je možen izključno v času uradnih ur.

Vračilo izposojenega gradiva bo potekalo na naslednji način:

-          uporabnik knjižnice obvesti knjižnico po elektronski pošti: knjiznica@fis.unm.si ali po telefonu: 05 907 51 52, kdaj bi želel vrniti izposojeno gradivo;

-          na dogovorjen termin uporabnik knjižnice vrne izposojeno gradivo v knjižnico FIŠ, pri čemer je potrebno pred vstopom v FIŠ poklicati v knjižnico na navedeno telefonsko številko.

Gibanje in ravnanje v prostorih knjižnice:

Na podlagi zgornjega protokola v zvezi z izposojo in vrnitvijo gradiva, bo mogoče tudi sočasno prevzeti in oddati izposojeno gradivo. Pri čemer bo uporabnik knjižnice najprej v knjižnici FIŠ oddal gradivo na za to predvideno mesto, saj mora vrnjeno gradivo v obvezno 3-dnevno karanteno. Nato pa bo uporabnik knjižnice prevzel morebitno predhodno naročeno gradivo. V obdobju obvezne karantene bo vrnjeno gradivo še vedno zavedeno na ime uporabnika knjižnice, saj bo vrnjeno z zadržkom. Po preteku navedenega obdobja pa bo gradivo razdolženo in vrnjeno v prosto zbirko ter ponovno na voljo uporabnikom knjižnice. V skladu z navodili NIJZ do konca trenutnih razmer čitalnica ne bo v uporabi.

Gradivo lahko rezervirate in mu podaljšate rok izposoje po elektronski pošti: knjiznica@fis.unm.si ali preko spletne storitve Cobiss+ Moja knjižnica. Aktualna obvestila spremljajte na spletni strani FIŠ (obvestila-knjižnica FIŠ).

Študenti FIŠ imate na voljo informacijske vire do katerih lahko dostopate preko oddaljenega dostopa.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 

Delovni čas (oktober - junij):Poletni delovni čas (julij, avgust, september):
ponedeljek: od 10:00 do 15:00 

torek: od 10:00 do 17:00 

četrtek:
 od 13:00 do 17:00

petek: od 13:00 do 17:00Sreda:
zaprto
ponedeljek: od 10:00 do 15:00

torek: od 9:00 do 15:00 

četrtek:
 od 9:00 do 14:00 

petek: od 10:00 do 14:00 Sreda: 
zaprto

 

Knjižnica Fakultete za informacijske študije v Novem mestu
Ljubljanska cesta 31A
8000 Novo mesto

Bibliotekarka: 
Nina Malovrh, univ.dipl.bibl.
Telefon
: 059 / 075 152
E-mail: nina.malovrh@fis.unm.si; knjiznica@fis.unm.si