FIŠ - Fakulteta za informacijske študije

Microsoft

Fakulteta za informacijske študije je včlanjena v Microsoft Imagine (Azure) program. Ta program omogoča študentom in zaposlenim na fakulteti prenos licenčnih Microsoft programov preko spletnega portala ELMS (Electronic License Management System) in namestitev teh programov na osebne računalnike. Študentje lahko uporabljajo programe dokler so vpisani na fakulteto, zaposleni pa v času zaposlitve na fakulteti.

Dostop do Microsoft 365 Office paketa v oblaku in e-poštnega računa na domeni @student.fis.unm.si

Polja, označena z * je potrebno izpolniti.

S tem računom pridobite dostop do Office 365 produktov, ki vsebujejo: 25GB poštni predal, 25MB max velikost sporočila, deljenje datotek. Vpišite se tukaj.

Dostop do Imagine spletnega portala za dodelitev licenc in prenos programske opreme

Ko pridobite dostop do e-poštnega računa na domeni @student.fis.unm.si, izpolnite še spodnji obrazec, s katerim potrdite pogoje uporabe Imagine programa.

Obrazec za dodelitev dostopa do ELMS:

Polja, označena z * je potrebno izpolniti.

Postopek prenosa programske opreme

Prenos programske opreme izvedete preko sistema ELMS. Programska oprema se prenese na vaš računalnik v obliki ISO datoteke. Po potrebi lahko prenešeno programsko opremo zapišete na CD ali DVD medij kot podobo ("image") z uporabo programov za pisanje na optične medije, naprimer CDBurnerXP. Aktivacijski ključ (product key), ki ga potrebujete za aktiviranje programske opreme, vam dodeli sistem ELMS.

Postopek je naslednji:

Pojdite na stran ELMS sistema in se vpišite z vašim uporabniškim imenom in geslom, ki ste ju dobili po e-pošti.

  1. Program lahko poiščete ali izberete s pomočjo kategorij.
  2. Izbrane programe dodate v košarico (Add To Cart).
  3. Izberete Check Out.
  4. Skrbno preberite licenčno pogodbo in kliknite gumb I Accept.
  5. Vpišite vaše ime, priimek in elektronski naslov, nato kliknite gumb Proceed With Order.
  6. Kliknite na izbrani produkt.

Stran, ki se naloži, vsebuje aktivacijsko številko (product key), ki je potrebna za namestitev, zato jo shranite na varno mesto v vašem računalniku ali natisnite. Aktivacijske številke ne smete deliti z nikomer, in jo lahko uporabite samo za eno namestitev.  Kliknite gumb Download Software.