Dodiplomski študij

Dodiplomski študij na FIŠ prinaša odlično poznavanje informacijsko – komunikacijske tehnologije ter družbenih in organizacijskih okvirjev, izkušnje pri razvoju novih rešitev in veliko možnosti zaposlitve.

  • Ne spreglejte! Z novim študijskim letom 2022/2023 bodo lahko študenti na predavanjih in vajah sodelovali tudi VIRTUALNO, preko Zooma.

Izbirate lahko med naslednjimi študijskimi programi:

Računalništvo in spletne tehnologije (VS)

Visokošolski strokovni študijski program Računalništvo in spletne tehnologije vključuje predmete s področja računalništva in spletnih tehnologij, vključno z obvladovanjem življenjskega cikla razvoja aplikacij, kriptografijo, uporabniško izkušnjo itd. Študenti se seznanijo tudi s pravnimi vidiki poslovanja na internetu in oblikovanjem učinkovitih poslovnih modelov.

dodiplomski študij rst povzetek

Na tem programu študenti v 3. letniku opravijo delovno prakso (ali zaprosijo za priznavanje ustreznih delovnih izkušenj), pridobijo pa med drugim tudi znanja iz podjetništva, ki jim lahko pomagajo pri kreiranju samostojne podjetniške poti, medtem ko jim predmet Raziskovalni praktikum pomaga pri pripravi za pisanje diplomske naloge. Več o študijskem programu TUKAJ.


Informatika v sodobni družbi 
(VS)

Visokošolski študijski program Informatika v sodobni družbi omogoča pridobitev širokega nabora znanja s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije, obenem pa tudi osnov raziskovalnih metod, organizacije, ekonomije, podjetništva in politologije. Pridobljeno znanje omogoča študentom povezovanje IKT s potrebami družbe.

Dodiplomski študij isd vs povzetek

V tretjem letniku študenti opravljajo delovno prakso s področja študija, tistim, ki pa že imajo delovne izkušnje s tega področja, se delovna praksa prizna na podlagi predloženih dokazil. Študijski program je bil posodobljen in med drugim je novost tudi ta, da študenti v 3. letniku ne rabijo več pisati diplomske naloge. Več o študijskem programu TUKAJ.


Informatika v sodobni družbi 
(UN)

Univerzitetni študijski program Informatika v sodobni družbi omogoča teoretično in praktično znanje s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije ter metodološko znanje o kvantitativnih in kvalitativnih raziskovalnih metodah in konceptih. V primerjavi z visokošolskim strokovnim programom je bolj akademsko naravnan.

Študenti ne opravljajo delovne prakse, temveč si v 6. semestru v skladu s svojimi zanimanji izberejo tri dodatne izbirne predmete, ki še poglobijo njihova znanja in zatem pripravijo diplomsko nalogo. Več o študijskem programu TUKAJ.

Dodiplomski študij isd un povzetek

Dodiplomski študij na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu prinaša tudi pestro obštudijsko dogajanje ter nepozabno študentsko izkušnjo študija prihodnosti. Po zaključenem visokošolskem strokovnem študijskem programu lahko nadaljujete študij na enem od magistrskih študijskih programov.

V prispevku Študij na FIŠ je naložba v prihodnost lahko preberete tudi več o odličnih zaposlitvenih možnostih po končanem študiju.