Knjižnica

 Obvestilo

 Od srede, 12. 01. 2022 do petka, 14. 01. 2022 si lahko gradivo izposodite le s predhodnim naročilom ali rezervacijo prek elektronske pošte         (knjiznica@fis.unm.si) v času uradnih ur knjižnice. Gradivo lahko prevzamete naslednji delovni dan v referatu. Hvala za razumevanje!

Obiskovalci knjižnice morajo izpolnjevati PCT pogoje ter upoštevati priporočila NIJZ  (priporočila-NIJZ-knjižnice), ki veljajo za knjižnice v času koronavirusa. Zaradi navedenega bo delovanje knjižnice FIŠ potekalo v omejenem obsegu in na prilagojen način.

Izposoja in prevzem gradiva bosta potekali na naslednji način:

 • po elektronski pošti: knjiznica@fis.unm.si ali po telefonu: 059 075 152 se naroči ali rezervira gradivo (rezervacija je mogoča tudi preko Cobiss+ Moja knjižnica), pri čemer se ob naročilu posreduje naslov gradiva in avtorja;
 • po prejetju naročila knjižnica pripravi naročeno študijsko gradivo ter uporabnika knjižnice (študenta, visokošolskega učitelja, asistenta, raziskovalca, strokovnega sodelavca) obvesti o prevzemu gradiva;
 •  naročeno gradivo se na dogovorjen termin prevzame v knjižnici FIŠ, pri čemer je potrebno pred vstopom v FIŠ poklicati v knjižnico na navedeno telefonsko številko (059 075 152). Vstop v knjižnico je možen izključno v času uradnih ur.
 • študentom FIŠ gradivo pošljemo tudi po pošti (pri tem se zaračunajo stroški pošiljanja po veljavnem ceniku Pošte Slovenije)

Vračilo izposojenega gradiva bo potekalo na naslednji način:

 • uporabnik knjižnice obvesti knjižnico po elektronski pošti: knjiznica@fis.unm.si ali po telefonu: 059 075 152, kdaj bi želel vrniti izposojeno gradivo;
 • na dogovorjen termin uporabnik knjižnice vrne izposojeno gradivo v knjižnico FIŠ, pri čemer je potrebno pred vstopom v FIŠ poklicati v knjižnico na navedeno telefonsko številko;
 • uporabniki lahko gradivo vrnejo tudi po pošti.

Gibanje in ravnanje v prostorih knjižnice:

 • vstop v knjižnico je dovoljen izključno zdravim osebam ob uporabi zaščitne maske;
 • izposojene knjige ob vstopu v prostor knjižnice oddate na za to označeno mesto;
 • po oddaji izposojenega gradiva si obvezno razkužite roke;
 • naročeno gradivo prevzamete po morebitni predhodni oddaji izposojenega gradiva in razkužitvi rok;
 • v knjižnici je potrebno obvezno upoštevati higieno kihanja in kašljanja;
 • v prostoru knjižnice vzdržujte medsebojno razdaljo od 1,5 do 2 metrov.

Na podlagi zgornjega protokola v zvezi z izposojo in vrnitvijo gradiva, bo mogoče tudi sočasno prevzeti in oddati izposojeno gradivo. Pri čemer bo uporabnik knjižnice najprej v knjižnici FIŠ oddal gradivo na za to predvideno mesto, saj mora vrnjeno gradivo v obvezno 3-dnevno karanteno. Nato pa bo uporabnik knjižnice prevzel morebitno predhodno naročeno gradivo. V obdobju obvezne karantene bo vrnjeno gradivo še vedno zavedeno na ime uporabnika knjižnice, saj bo vrnjeno z zadržkom. Po preteku navedenega obdobja pa bo gradivo razdolženo in vrnjeno v prosto zbirko ter ponovno na voljo uporabnikom knjižnice. V skladu z navodili NIJZ do konca trenutnih razmer čitalnica ne bo v uporabi.

Gradivo lahko rezervirate in mu podaljšate rok izposoje po elektronski pošti: knjiznica@fis.unm.si ali preko spletne storitve Cobiss+ Moja knjižnica. Aktualna obvestila spremljajte na spletni strani FIŠ.

Študenti FIŠ imate na voljo informacijske vire do katerih lahko dostopate preko oddaljenega dostopa.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjižnica je namenjena predvsem pedagoškim delavcem in študentom Fakultete za informacijske študije in Fakultete za uporabne družbene študije. Odprta je tudi za druge uporabnike s področja znanosti, raziskovalne dejavnosti in izobraževanja. Njeno poslanstvo je zagotavljati stalno podporo študiju in dodatne informacije vsem svojim študentom in pedagogom ter nuditi temeljno literaturo za raziskovalno delo raziskovalcev. V prostem pristopu nudi svojim uporabnikom temeljne in novejše knjige ter referenčno gradivo, urejeno po osnovnih vsebinskih skupinah. Na voljo so tudi podatkovne baze člankov, izvlečkov in drugih besedil, do katerih lahko dostopajo z uporabniškim imenom in geslom prek oddaljenega dostopa tudi od doma. V knjižnici je računalnik namenjen za iskanje gradiva v knjižničnem katalogu in za brskanje po internetu.

Delovni čas (oktober – junij):Poletni delovni čas (julij, avgust, september):
ponedeljek: od 9:00 do 15:30 ponedeljek: od 8:00 do 15:00
torek: od 10:00 do 15:30torek: od 8:00 do 15:00
sreda: od 7:30 do 15:30sreda: od 8:00 do 14:00
četrtek: od 9:00 do 17:00četrtek: 8:00 do 15:00
petek: od 9:00 do 15:30petek: od 8:00 do 14:00

ZAPRTO: vsak dan med 11:00 in 12:00,  sobote, nedelje in prazniki.

Izposoja izven uradnih ur po dogovoru!

Od srede, 12. 01. 2022 do petka, 14. 01. 2022 si lahko gradivo izposodite le s predhodnim naročilom ali rezervacijo prek elektronske pošte (knjiznica@fis.unm.si) v času uradnih ur knjižnice. Gradivo lahko prevzamete naslednji delovni dan v referatu. Hvala za razumevanje!