Knjižnica

  Informacije in obvestila

 • Knjižnica bo v petek, 9.  2.  2024 zaprta. Gradivo lahko vrnete v referatu. Hvala za razumevanje!
 • SpringerLink – multidisciplinarne baze podatkov, namenjena iskanju znanstvene in strokovne literature. V kolikor bi želeli oddaljeni dostop do baze podatkov napišite mail na knjiznica@fis.unm.si
 • Študenti FIŠ imate na voljo tudi ostale informacijske vire do katerih lahko dostopate preko oddaljenega dostopa ali iz prostorov FIŠ ali prek portala ADZ – Akademska digitalna zbirka Slovenije – omogoča brskanje po podatkovnih bazah, ki jih ima na voljo naša knjižnica prek oddaljenega dostopa. 
 • Novo – testni dostop do CNKI – https://oversea.cnki.net/index/ ter Academic Reference – https://ar.oversea.cnki.net/ – do 15. aprila 2024.
 • Poiščite, rezervirajte ali podaljšajte rok izposoje gradivu kar prek mobilne aplikacije mCOBISS. V pomoč so vam lahko video vsebine. Gradivo
  lahko rezervirate in mu podaljšate rok izposoje tudi po elektronski pošti: 
  knjiznica@fis.unm.si ali preko spletne storitve Cobiss+ Moj profil.

  Izposodite si ga lahko v času uradnih ur knjižnice (glejte spodaj Delovni čas), ali pa po predhodnem dogovoru po e-pošti tudi izven uradnih ur.

  Veselimo se srečanja z vami!

Knjižnica je namenjena predvsem študentom, pedagoškim delavcem in raziskovalcem Fakultete za informacijske študije in Fakultete za uporabne družbene študije. Odprta je tudi za druge uporabnike s področja znanosti, raziskovalne dejavnosti in izobraževanja. Njeno poslanstvo je zagotavljati stalno podporo študiju in dodatne informacije vsem svojim študentom in pedagogom ter nuditi temeljno literaturo za raziskovalno delo raziskovalcev. V prostem pristopu nudi svojim uporabnikom temeljne in novejše knjige ter referenčno gradivo, urejeno po osnovnih vsebinskih skupinah. Na voljo so tudi podatkovne baze člankov, izvlečkov in drugih besedil, do katerih lahko dostopajo z uporabniškim imenom in geslom prek oddaljenega dostopa tudi od doma. V knjižnici je računalnik namenjen za iskanje gradiva v knjižničnem katalogu in za brskanje po internetu.

Delovni čas (oktober – junij):Poletni delovni čas (julij, avgust, september):
ponedeljek: od 8:00 do 15:30 ponedeljek: od 9:00 do 15:00
torek: od 10:00 do 15:30torek: od 10:00 do 15:00
sreda: od 8:00 do 15:30sreda: od 9:00 do 14:00
četrtek: od 9:00 do 17:00četrtek: 9:00 do 15:00
petek: od 9:00 do 15:30petek: od 9:00 do 14:00

ZAPRTO: vsak dan med 11:00 in 12:00,  sobote, nedelje in prazniki.

Izposoja izven uradnih ur po dogovoru (prek elektronske pošte knjiznica@fis.unm.si ali po telefonu 059 075 152)!

Skip to content