Sodelujmo

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu je neodvisen javni visokošolski zavod, ki združuje računalniška, informacijska in podjetniška znanja. 70 odstotkov našega proračuna izhaja iz raziskovalnih in razvojnih projektov. Med drugim smo izvedli optimizacijo interne logistike za eno proizvodno podjetje s 30.000 izdelki v katalogu, kjer smo razvili model proizvodnega sistema ter optimirali postavitev strojev, kar je skrajšalo pot izdelkov za 30 odstotkov. 

Kaj ponujamo Vam?

  • Kakovostno visokošolsko izobraževanje na področju aplikativne informatike in računalništva na dodiplomskem, magistrskem in doktorskem nivoju; naši programi so v stiku z aktualnimi potrebami slovenskega gospodarstva in svetovnimi trendi, urnik študija pa je prilagojen zaposlenim študentom.
  • Z uporabo najnovejših znanstvenih dognanj in praktičnih metodologij (med drugim napredno statistično obdelavo in računalniško analizo podatkov) vam pomagamo rešiti konkretne izzive, s katerimi se srečujete.
  • Če imate zahtevnejše računske probleme (npr. 3D modeliranje), vam omogočimo uporabo prvega dolenjskega superračunalnika Rudolf, s 700 procesorskimi jedri, 4TB RAM spomina, 100 TB diskovnih kapacitet in internetno povezavo 10 Gbps, ki lahko vaš računski problem reši v nekaj urah, namesto v nekaj tednih.
  • Izvajamo specializirane delavnice in koncentrirane izobraževalne programe aplikativne informatike za različne operacijske sisteme (Windows, Linux, iOS), poslovnih in pisarniških aplikacij (Word, PowerPoint, Excel, ipd.), programiranja v jezikih Java, JavaScript, Python, PHP, C/C++/C#, tečaje tehnične angleščine za informatike in računalničarje, tečaje izdelave poslovnih načrtov in projektnega vodenja za podjetniške start-upe ter tečaje napredne matematike in statistike.
  • Nudimo tudi tečaje priprave projektnih prijav za raziskovalne, razvojne in druge razpise na domačih in mednarodnih razpisih; v sodelovanju z naročnikom pripravimo prijavo za izbrani razpis z visoko stopnjo verjetnosti za uspeh.
  • Nudimo tudi številne druge intelektualne storitve, kot je administracija ali vzdrževanje informacijskega sistema v malih in srednjih podjetjih, ekspertna svetovanja na področju računalništva, aplikativne informatike in podjetništva; naši študenti pa vam lahko skozi opravljanje obvezne študijske prakse pomagajo pri delu, hkrati pa pridobijo nove praktične izkušnje.

Ste v zgornjih alinejah prepoznali bogate možnosti sodelovanja vašega podjetja s Fakulteto za informacijske študije v Novem mestu? Pišite nam na elektronski naslov projektna.pisarna@fis.unm.si, dogovorili se bomo za sestanek in Vam z veseljem prisluhnili!

test

Skip to content