Med 23. in 27. oktobrom 2020 se je odvila že 27. konferenca Dnevi slovenske informatike. Tokratna tema je bila ‘Umetna inteligenca – korak k večji uspešnosti’.

Tudi letos je v okviru konference potekalo tekmovanje za najboljši študentski IKT projekt, kjer se je za glavno nagrado potegovalo osem študentskih projektov. Komisija je ocenjevala uporabo različnih tehnologij, stanje izvedbe, potencialno zanimivost za trg in plan nadaljnjega razvoja.

Barve FIŠ-a sta zastopala študenta Miroslav Strniša in Boštjan Brulc, ki sta pod mentorstvom doc. dr. Urške Fric, predstavila študentski IKT projekt z naslovom ‘Moje igrišče‘. Gre za spletno aplikacijo, ki omogoča preverjanje dostopnih igrišč v bližini lokacije uporabnika. Le-ta se v spletno aplikacijo registrira, vključi v eno izmed športnih aktivnosti (nogomet, košarka, tenis, odbojka, badminton, tek…), ali pa dogodek kreira sam in k športnim aktivnostim povabi druge. Vključevanje v športne aktivnosti omogoča boljšo osveščenost uporabnika pri družbeni aktivaciji v lokalnem okolju, prinaša zdrav način življenja in nova poznanstva.

Kljub temu, da je zmaga odšla v roke drugam, sta s strani komisije prejela pohvalo in vprašanja, ki bodo narekovala njuno nadaljnje delo pri razvijanju projekta in njegovi implementaciji v realno okolje. Za njuno sodelovanje na tekmovanju je vesela tudi mentorica, ki je povedala, da udeležbe na tovrstnih tekmovanjih študentom prinašajo številne uporabne izkušnje. V prvi vrsti velja zagotovo izpostaviti javno nastopanje in mreženje.

Študentoma čestitamo za sodelovanje!

Več informacij o dogodku je na voljo na povezavi

Skip to content