Datum: 8. in 9. oktober 2020

Kraj: Institut »Jožef Stefan«, Jamova cesta 39, Ljubljana

Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan«, 8. in 9. oktobra 2020, tradicionalno organizira že 13. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij (13. ITTC). Eden izmed soorganizatorjev dogodka je tudi Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu. Kot vsako leto, je tudi tema letošnje 13. ITTC zelo aktualna in poteka pod naslovom: How to maximize the impact of technology transfer funnel at TTOs?

Na 13. ITTC konferenci bo podeljena tudi posebna nagrada za inovacijo iz JRO. Predstavitve poslovnih predlogov bodo potekale pred ocenjevalno komisijo. Tehnologija z najboljšim tržnim potencialom bo nagrajena z denarno nagrado v višini 2.500 EUR.

Na konferenci se načrtuje tudi podelitev WIPO IP Enterprise Trophy in WIPO Medal for inventors, pri čemer je cilj podeliti priznanje podjetju in raziskovalcu, ki z rezultati pomembno prispevata k rabi intelektualne lastnine.  

Udeleženci 13. ITTC, ki delujejo na področju prenosa tehnologij in intelektualne lastnine, bodo lahko znanstvene in strokovne prispevke tudi predstavili in jih imeli možnost objaviti v konferenčnem zborniku.

Kot vsako leto do sedaj, bodo tudi letos v okviru 13. ITTC potekali vnaprej določeni sestanki R2B, ki bodo predstavnikom podjetij in raziskovalnih organizacij omogočili diskutiranje o morebitnem sodelovanju na področju prenosa tehnologij in intelektualne lastnine.

13. ITTC je brezplačna in bo potekala v angleškem jeziku. Preliminarni program je na voljo tukaj, prijava na konferenco pa tukaj.

Lepo vabljeni!

Konferenca predstavlja letni, nacionalni dogodek Konzorcija za prenos tehnologij iz JRO v gospodarstvo (Konzorcij KTT), ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije (Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport) in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Skip to content