Ga. Vesna Planko bo v sklopu operacije Uporabne podatkovne znanosti in družbene inovacije za boljšo zaposljivost v jugovzhodni Sloveniji gostovala na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu v obdobju od 28. 10. 2020 do 4. 12. 2020. V sklopu gostovanja bo sodelovala pri predmetu Oblikovanje uporabniške izkušnje (1. letnik magistrskega študijskega programa Informatika v sodobni družbi). Zaradi izrednih razmer, ki so nastale zaradi epidemije COVID – 19, bo ga. Vesna Planko celoten pedagoški proces opravila preko sistemskega komunikacijskega orodja Zoom.

Ga. Vesna Planko uspešno vodi oblikovalsko agencijo v Silicijevi dolini, pred tem pa je delovala tudi v Londonu in Madridu. Med drugim je leta 2014 z aplikacijo Dattch (sedaj Her) prejela Best Design Award na LAUNCH festivalu v San Franciscu (ZDA). Ob tem predava na strokovnih dogodkih, vodi UXD delavnice in je mentorica mladim oblikovalcem in oblikovalkam.

Vabilo na gostovanje in informacije o pravicah za posameznike, na katere se nanašajo osebni podatki je dostopno tukaj.

Če bi se želeli udeležiti online predavanj ali za dodatne informacije nam pišite na elektronski naslov referat@fis.unm.si ali tjasa.bezensek@fis.unm.si.