Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu smo v preteklih letih uspešno organizirali tekmovanje iz znanja računalništva in spletnih tehnologij za dijake in dijakinje srednjih šol. Letos tekmovanja zaradi trenutne situacije povezane z epidemijo Covid-19 in skladno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, žal ne moremo izvesti.

Vseeno pa si tudi letos želimo sodelovanja z dijaki in dijakinjami, zato smo se odločili, da pripravimo tedenska nagradna vprašanja s področja računalništva in spletnih tehnologij, ki jih bomo objavljali na naši Facebook strani.

Vsak ponedeljek (od 18. 1. 2021 do 8. 2. 2021) bomo objavili eno nagradno vprašanje. Dijaki in dijakinje sodelujete tako, da nam svoj odgovor pošljete v zasebno Facebook sporočilo do nedelje v tekočem tednu. Zraven napišete svoje ime, priimek in naslov ter srednjo šolo, ki jo obiskujete.

Nagrade bomo podeljevali v dveh kategorijah in sicer bodo v prvo kategorijo vključeni samo dijaki in dijakinje, v drugo kategorijo pa vsi ostali sodelujoči. K sodelovanju ste torej vabljeni tudi vsi ostali, ki vas zanima računalništvo, programiranje in spletne tehnologije.

Vsak teden bomo za odgovor, ki bo prejel največje število točk, podarili promocijska darila v obeh kategorijah. Če bo več odgovorov z enakim številom točk, bo nagrado prejel tisti, ki je svoj odgovor posredoval prvi.

V zadnjem tednu bomo podarili še praktične nagrade trem dijakom/dijakinjam, ki bodo v skupnem seštevku prejeli največ točk (sešteli bomo točke vseh štirih tednov):

  • nagrada za prvo mesto je prenosna baterija (wireless power bank, 10.000 mAh),
  • nagrada za drugo mesto je spletna kamera (Full HD,1920×1080, mikrofon, USB 2.0) in
  • nagrada za tretje mesto so brezžične slušalke (Bluetooth 5.0) s polnilno postajo.

Prepričani smo, da vam bo sodelovanje koristilo kot preverjanje vašega znanja iz računalništva in spletnih tehnologij ter vas motiviralo k nadgradnji le-tega.

Pred sodelovanjem si preberite Splošne pogoje sodelovanja.

Vljudno vabljeni!

Skip to content