Karierni center FIŠ je v četrtek, 19. 11. 2020, pripravil dogodek Predstavitev potencialnih delodajalcev in delovne prakse. 

Letošnje študijsko leto je dogodek zaradi trenutnih empidemiloških razmer povezanih z epidemijo COVID – 19, v celoti potekal preko komunikacijskega orodja Zoom, vendar zato ni bil nič manj zanimiv. 

Študente je na začetku pozdravila nosilka Delovne prakse, doc. dr. Katarina Rojko, ki je predstavila vse podrobnosti glede opravljanja obvezne delovne prakse. Nato je sledila predstavitev podjetja Mikrografija d. o. o., s katerim FIŠ uspešno sodeluje že vrsto let, v zadnjem delu dogodka pa je Hiša Evropske unije predstavila zaposlitvene priložnosti v institucijah EU.

Predstavnik podjetja Mikrografija d.o.o. je študentom predstavil vizijo in poslanstvo podjetja ter v nadaljevanju opisal njihove produkte in storitve ter možnosti zaposlitve. Naštel je tudi zaželene kompetence študentov, možnosti opravljanja delovne prakse, pogoje za dolgoročno zaposlitev in podal še veliko drugih informacij.

V nadaljevanju je predstavnik Hiše Evropske unije študente podrobneje seznanil z vsemi možnostmi zaposlitve, ki jih ponujajo institucije EU. Predstavil je pogoje za zasedbo posameznega delovnega mesta ter študente vodil skozi postopek selekcije kadrov za zasedbo delovnega mesta. Pri tem jih je izzval s konkretnimi testi, ki so del selekcijskega postopka. Študenti so izvedeli tudi podatke o plačah ter o ostalih priložnostih, ki jih nudi delo v institucijah EU.  

Po končanih predstavitvah posameznega sklopa dogodka, so imeli študenti tudi priložnost, da se še podrobneje pozanimajo glede možnosti zaposlitve ali opravljanja delovne prakse pri morebitnih delodajalcih, tako v lokalnem okolju, kot tudi na evropski ravni.

Več utrinkov si lahko ogledate v spodnji foto galeriji. 

Skip to content