Na Brdu pri Kranju je 24. in 25. oktobra potekal 12. letni Forum Strategije EU za podonavsko regijo (v angleščini “The EU Strategy for the Danube Region – EUSDR”), ki je predstavljal ključni dogodek enoletnega predsedovanja Slovenije EUSDR. Na forumu je sodelovala ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon, visoki predstavniki EU, nacionalnih vlad, regijskih oblasti, in različni mednarodni strokovnjaki.

V skladu s sloganom “Skupaj v desetletje prihodnosti EUSDR” so na forumu prozornost namenili razpravi na temo širitve EU, obnove Ukrajine, EU financiranja, energetike, transportnih izzivov v regiji, vključevanja mladih v strategijo in poklicev prihodnosti. Te obravnavane teme predstavljajo ključne prioritete, na katere se je Slovenija osredotočila v času svojega predsedovanja, prav tako pa predstavljajo temeljne usmeritve za nadaljnjo delo strategije EUSDR.

Na srečanju smo bili tudi predstavniki FIŠ, saj smo sodelovali na projektih programa Interreg Danube. Seznanili smo se tudi o prihodnjih razpisih na tem področju.

Skip to content