ITIS-2021-rotator

Dolenjske Toplice, 5. november 2021 – V Hotelu Balnea v Dolenjskih Toplicah je 4. in 5.  novembra 2021 potekala že 12. mednarodna konferenca Informacijskih tehnologij in informacijske družbe ITIS, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ).

Konferenca ITIS že vrsto let služi kot interdisciplinarni vmesnik med družboslovnimi in računalniškimi znanostmi. Letos so na konferenci posvetili posebno pozornost izzivom digitalnih transformacij, tj. njihovim socialnim, ekonomskim in tehnološkim vidikom.  

Prvi vabljen govornik na konferenci je bil Tomaž Savšek iz slovenskega podjetja TIGUS d.o.o., ki je govoril o digitalni transformaciji v avtomobilski industriji. Drugi govornik Alois A. Paulin, ki prihaja iz Avstrije (Hochschule für öffentliche Verwaltung und Finanzen Ludwigsburg), je predaval o samoupravljanju pametnega mesta preko tekoče demokracije in kvantnega proračuna. Tretja govornica dr. Sanda Martinčić Ipšić (Univerza na Reki, Hrvaška) je izvedla predavanje z naslovom Večdimenzionalno omrežje znanja: Modeliranje dejanskega, konceptualnega, proceduralnega in metakognitivnega znanja.

Na konferenci je svoje prispevke predstavila tudi vrsta strokovnjakov, katerih raziskovalno področje se tematsko tesno prepleta s konferenčno tematiko.

Program konference in dodatne informacije najdete na spletni strani itis.fis.unm.si.

Medijska sponzorja:

Skip to content