25. oktobra 2022 bomo ponovno odprli vrata najzmogljivejših slovenskih superračunalnikov – med njimi bo tudi naš HPC Trdina

Na ta način želimo vsakemu, ki ga zanima delovanje in uporaba zmogljivih računalnikov, od blizu pokazati tehnologijo in možnosti uporabe. Obiskovalcem želimo predstaviti, kako Slovenija s svojim znanjem, vlaganjem v infrastrukturo in uporabo zmogljivih sistemov igra pomembno vlogo pri razvoju superračunalništva. Podrobneje bomo predstavili:

  • tehnologije in njene uporabe,
  • razvoj superračunalništva v Sloveniji,
  • kako se lahko naučite uporabljati superračunalnike in kako vam lahko pri tem pomagamo,
  • voden ogled superračunalnika.

Za obiskovalce bomo odprli in omogočili ogled nekaj najzmogljivejših slovenskih superračunalnikov – med njimi je tudi naš HPC Trdina.

Organizirali bomo tudi predstavitve in oglede za večje organizirane skupine (npr. razrede). Vsebino predstavitve bomo prilagodili glede na pričakovano znanje obiskovalcev.

Prav tako si boste obiskovalci lahko ogledali tudi superračunalnike: EuroHPC Vega na IZUM v Mariboru, Maister na Univerzi v Mariboru, Arctur-2 v podjetju Arctur v Novi Gorici, superračunalniške gruče Akademske in raziskovalne mreže Slovenije ter Instituta Jožef Stefan v Ljubljani in Ažmanov računski center na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.

Več informacij in OBRAZEC ZA PRIJAVO