rotator-itis-2022

Šmarješke Toplice, 11. november 2022 – V Hotelu Vitarium v Šmarjeških Toplicah je 10. in 11.  novembra 2022 potekala že 13. mednarodna konferenca Informacijskih tehnologij in informacijske družbe ITIS, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ).

Konferenca ITIS že vrsto let služi kot interdisciplinarni vmesnik med družboslovnimi in računalniškimi znanostmi. Glavna tema letošnje konference so bila kompleksna omrežja in podatkovne znanosti v sodobni družbi.

Prvi glavni govornik na konferenci je bil Pavle Boškoski iz Instituta Jožef Štefan, ki je govoril o grafovskih konceptih za modeliranje trga dela. Drugi glavni govornik Boris Podobnik, ki prihaja iz Zagrebške šole za ekonomijo in management, se je v svojem predavanju posvetil “love-hate” odnosu med demokracijo in korupcijo. Vabljeni govornik Marjan Cugmas iz Fakultete za družbene vede (Univerza v Ljubljani) je predstavil evalvacijsko študijo Bločno modeliranje dinamičnih omrežij.

Drugi dan je otvoril glavni govornik Srđan Škrbić , ki je predaval o distribuirani optimizaciji in superračunalništvu. Vabljeni govornik Timotej Hrga iz Fakultete za strojništvo (Univerze v Ljubljani) je predaval o reševanju SDP sprostitev za Max-Cut problem z velikim številom hipermetričnih neenakosti.

Svoje prispevke je predstavila tudi vrsta strokovnjakov, katerih raziskovalno področje se tematsko prepleta s konferenčno tematiko.

Program konference in dodatne informacije najdete na spletni strani itis.fis.unm.si.

Medijski sponzor:

Skip to content