Na gostovanje smo povabili izr. prof. dr. Stašo Milojević, profesorico na prestižni Indiana University Bloomington. Izr. prof. dr. Staša Milojević se ukvarja z analizo sodobnih družboslovnih in politoloških problemov v luči podatkovnih znanosti ter ima vrhunske raziskovalne dosežke, ki vključujejo objave v najbolj prestižnih svetovnih znanstvenih revijah, kot so Science ali Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) ter sodeluje z vrhunskimi svetovni znanstveniki (npr. Albert-László Barabási, znanstvenik s 200000 citati).

Izr. prof. dr. Staša Milojević bo v sklopu operacije Uporabne podatkovne znanosti in družbene inovacije za boljšo zaposljivost v jugovzhodni Sloveniji gostovala na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu v obdobju od 25. 2. 2021 do 2. 3. 2021.

V času gostovanja bo sodelovala pri predmetu Projekti informacijskih tehnologij, 1. letnik MAG ISD. Zaradi izrednih razmer, ki so nastale zaradi epidemije covid-19 bo izr. prof. dr. Staša Milojević celoten pedagoški proces opravila preko sistemskega komunikacijskega orodja Zoom. 

Vabilo na gostovanje in informacije o pravicah za posameznike, na katere se nanašajo osebni podatki je dostopno tukaj.

ZA UDELEŽBO IN DODATNE INFORMACIJE pišite na elektronski naslov referat@fis.unm.si in tjasa.bezensek@fis.unm.si

Skip to content