petek in soboto, 14. in 15. februarja 2020, so na naši fakulteti potekali informativni dnevi. Udeležilo se jih je lepo število srednješolcev in srednješolk, pa tudi pripadnikov nekoliko starejših generacij.

Med predstavitvijo fakultete in naših študijskih programov, smo obiskovalcem in obiskovalkam odgovorili na vprašanja kakšne so prednosti študija na FIŠ, s katerimi programskimi orodji se srečujejo naši študenti, naše obštudijske dejavnosti, kako poteka prijava in vpis ter še na številna druga vprašanja.

Pri predstavitvah smo se osredotočili na študijske programe 1. stopnje – Visokošolski strokovni program Informatika v sodobni družbi ter visokošolski strokovni program Računalništvo in spletne tehnologije. Povzeli smo tudi glavne značilnosti obeh magistrskih študijskih programov Informatika v sodobni družbi in Računalništvo in spletne tehnologije, ki se bo v študijskem letu 2020/2021 izvajal prvič ter na kratko predstavili doktorski program Informacijska družba.

Ob koncu predstavitve smo ob zabavnih nagradnih vprašanjih preverili, koliko informacij o FIŠ so si zapomnili naši obiskovalci. Druženje smo zaključili s sprehodom po fakulteti.