Hotel Šport Otočec, 9. in 10. november 2017

V četrtek, 9. novembra 2017, je v Hotelu Šport na Otočcu potekal glavni del že 9. mednarodne konference Informacijskih tehnologij in informacijske družbe ITIS, ki jo vsako leto v novembru organizira Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ).

Glavni govorniki (“Keynote speakers”) na konferenci so bili: Bill O’Gorman s Tehnološkega inštituta Waterford (Irska), ki je predaval o regijskem napredku digitalne agende EU, Nadja Damij, sicer nekdanja dekanja FIŠ, ki je zdaj zaposlena na Poslovni šoli v Newcastlu (Northumbria University, Velika Britanija), je govorila o menedžmentu pravic intelektualne lastnine. Sledilo je predavanje Pavla Boškoskega z Odseka za sisteme in vodenje na ljubljanskem Inštitutu Jožef Stefan na temo izkušenj z implementacijo digitalnih transformacij v podjetjih. Na to se je navezal tudi Tomaž Savšek, pomočnik generalnega direktorja skupine TPV, d.d., ki je predstavil evolucijo avtomobilske industrije skozi digitalizacijo. Zadnji glavni govornik je bil Markus Abel s podjetja Ambrosys in Univerze v Postdamu (Nemčija), katerega tema je bila strojno učenje za nadzor kompleksnih sistemov.

Poleg omenjenih se je na konferenci, ki je potekala v angleškem jeziku, predstavilo še kar nekaj zanimivih gostov iz Slovenije in tujine, katerih raziskovalno področje se tematsko prepleta konferenčno tematiko. Program in več informacij najdete na spletni strani itis.fis.unm.si.

Skip to content