Hotel Šport Otočec, 9. in 10. november 2017

V četrtek, 9. novembra 2017, je v Hotelu Šport na Otočcu potekal glavni del že 9. mednarodne konference Informacijskih tehnologij in informacijske družbe ITIS, ki jo vsako leto v novembru organizira Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ).

Glavni govorniki (“Keynote speakers”) na konferenci so bili: Bill O’Gorman s Tehnološkega inštituta Waterford (Irska), ki je predaval o regijskem napredku digitalne agende EU, Nadja Damij, sicer nekdanja dekanja FIŠ, ki je zdaj zaposlena na Poslovni šoli v Newcastlu (Northumbria University, Velika Britanija), je govorila o menedžmentu pravic intelektualne lastnine. Sledilo je predavanje Pavla Boškoskega z Odseka za sisteme in vodenje na ljubljanskem Inštitutu Jožef Stefan na temo izkušenj z implementacijo digitalnih transformacij v podjetjih. Na to se je navezal tudi Tomaž Savšek, pomočnik generalnega direktorja skupine TPV, d.d., ki je predstavil evolucijo avtomobilske industrije skozi digitalizacijo. Zadnji glavni govornik je bil Markus Abel s podjetja Ambrosys in Univerze v Postdamu (Nemčija), katerega tema je bila strojno učenje za nadzor kompleksnih sistemov.

Poleg omenjenih se je na konferenci, ki je potekala v angleškem jeziku, predstavilo še kar nekaj zanimivih gostov iz Slovenije in tujine, katerih raziskovalno področje se tematsko prepleta konferenčno tematiko. Program in več informacij najdete na spletni strani itis.fis.unm.si.