V torek, 18. novembra 2025, od 15. do 19. ure, bo v okviru mednarodnega projekta Culinary Trail of the Ethnic and Local Cuisine in the Danube Region potekal dogodek KULINARIČNA POTUJOČA PREDSTAVITEV – prikaz kulinarike etničnih skupin.

Dogodek bo namenjen vsem ljubiteljem kulinarike, raziskovalcem kulturne dediščine, strokovnjakom s področja turizma in lokalnega razvoja ter vsem, ki jih zanima, kako lahko kulinarika povezuje skupnosti in spodbuja trajnostni razvoj v Podonavju.

Obiskovalci bodo lahko spoznali pestro paleto tradicionalnih jedi, tehnik priprave in kulinaričnih zgodb etničnih skupin, ki živijo vzdolž Podonavja. Predstavitve bodo združevale okus, znanje, inovativnost in medkulturni dialog, obiskovalci pa bodo imeli priložnost tudi za neposreden stik z ustvarjalci, pokušino jedi in izmenjavo izkušenj.

Kraj dogodka: Dilančeva 7, Novo mesto

Čas: 18. november 2025, 15.00–19.00

Dogodek je odprt za javnost in brezplačen, vendar je zaradi omejenega števila mest potrebna predhodna registracija na tej povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTs3pm8Xz-C7cMjxs-Mct8XPZBpJup34aSL6inQzUluabu6w/viewform

Projekt Culinary Trail of the Ethnic and Local Cuisine in the Danube Region je sofinanciran iz programa Interreg Danube Region Programme. Slovenski partnerji v projektu so Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ) kot vodilni partner, Rudolfovo – Znanstveno in tehnološko središče Novo mesto ter Fakulteta za informacijske študije (FIŠ). Skupaj z mednarodnimi partnerji iz 14 držav razvijajo inovativne pristope k ohranjanju, raziskovanju in promociji kulinarične dediščine ter trajnostnega turizma v Podonavju.

Skip to content