Četudi se morda tega vedno ne zavedamo, je takšno ali drugačno projektno delo, v katerega so vključeni najrazličnejši deležniki, povezano z intelektualno lastino. Pa naj si bodo to nacionalni, evropski ali študentski projekti na visokošolskih ustanovah ali v gospodarstvu. Na spletni delavnici bomo za uvodno razumevanje najprej spoznali osnove intelektualne lastnine, v nadaljevanju pa si bomo pogledali kako in kje so ključni mejniki oz. koraki projektnega dela povezani z intelektualno lastnino – od ideje do uspešnega zaključka projekta.

V okviru Pisarne za prenos znanja in tehnologij (TTO FIŠ) bo zato 27. maja 2021 med 11.00 in 12.30 (v realnem času) preko komunikacijskega orodja Zoom, za raziskovalce in študente na FIŠ potekala spletna delavnica z naslovom Mala šola intelektualne lastnine in projektnega dela.

Delavnico bosta vodili doc. dr. Urška Fric, vodja Pisarne za prenos znanja in tehnologij (TTO FIŠ) in doc. dr. Alenka Pandiloska Jurak, sodelavka Pisarne za prenos znanja in tehnologij (TTO FIŠ).

Delavnica je brezplačna, se pa je potrebno nanjo prijaviti, in sicer najkasneje do 26. maja 2021, na elektronski naslov urska.fric@fis.unm.si.

Po prijavi na spletno delavnico boste prejeli dostop do spletne delavnice v komunikacijskem orodju Zoom.

Program spletne delavnice je na voljo tukaj.

 

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 1 Krepitev raziskav, tehnološkega razvoja in inovacij.

 
Skip to content