NAPOVEDUJEMO: Tekmovanje iz znanja računalništva in spletnih tehnologij za dijake

13.1.2020

Tudi letos na Fakulteti za informacijske študije organiziramo tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za dijake srednjih šol. Prepričani smo, da bo tekmovanje dijakom koristilo kot preverjanje računalniškega znanja in jih motiviralo k nadgradnji le-tega.

Letošnje tekmovanje bo potekalo v petek, 31. januarja 2020, med 9:00 in 13:30, v predavalnici Exabyte na FIŠ v Novem mestu. Dijaki bodo lahko tekmovali v dveh kategorijah. V prvi kategoriji bodo tekmovali v znanju spletnih tehnologij (HTML, CSS in javascript), v drugi kategoriji pa v reševanju standardnih nalog iz programiranja v izbranem programskem jeziku.

Predviden program tekmovanja:
9:00-9:15 – zbor dijakov v predavalnici Exabyte s pozdravnimi nagovori
9:15-11:15 – reševanje nalog
11:15-13:30 – odmor za malico, aktivnosti za dijake 
okvirno okoli 13:30 – razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in priznanj

Zainteresirani se lahko prijavijo pri mentorjih oziroma profesorjih na šolah. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s tekmovanjem, se lahko obrnete na e-naslov pr@fis.unm.si. 

Če poznate kakšnega nadobudnega dijaka ali dijakinjo, ki ga zanima računalništvo, spletne tehnologije in programiranje, mu/ji posredujte informacijo. 

Sponzorji, ki so omogočili izvedbo tekmovanja so A1 Slovenija, d.d., Adria Mobil, d.o.o. Novo mesto, Avtomati Armič d.o.o., Gallus SM d.o.o., Gorec d.o.o, Iskratel, d.o.o., Kranj, Mikrografija d.o.o., Razvojni center Novo mesto d.o.o. ter medijska sponzorja Računalniške novice in Radio Krka Novo mesto, d.o.o.

Skip to content