V preteklem tednu, med torkom in četrtkom, 21. in 23. februarjem 2023, se je ekipa raziskovalcev in strokovnih sodelavcev Fakultete za informacijske študije (FIŠ) udeležila strokovnega usposabljanja, in sicer z namenom, da fakulteta v prihodnje pridobi še več evropskih sredstev za posamezne projekte.

Poleg vrhunskih raziskovalnih dosežkov je FIŠ že vrsto let aktiven pri prijavljanju posameznih raziskovalnih projektov na domačih in mednarodnih razpisih. V okviru FIŠ se trenutno izvaja 21 projektov, z dodatnim usposabljanjem želimo okrepiti uspešnost na mednarodnih prijavah za pridobitev evropskih sredstev. Kot pretekla leta, smo tudi v letu 2022 močno presegli plan za letni obseg izvajanih mednarodnih raziskovalno-razvojnih projektov, in sicer  za 39,6 %. V letu 2023 bomo tako poskušali rezultate še izboljšati in v sodelovanju s partnerji iz gospodarstva, akademske sfere, z razvojnimi agencijami in s civilno družbo razvijati nove projektne ideje.

Usposabljanje je potekalo v mestu Karlsruhe v Nemčiji, z visoko usposobljenimi trenerji iz podjetja Steinbeis Europa Zentrum. Naše raziskovalce in strokovne sodelavce so usposabljali Miljana Cosic, Daniela Chiran in Luliana Nicherscu.

Foto utrinke si oglejte v galeriji:

Skip to content