Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici je v okviru projektov Jean Monnet Center of Excellence in Jean Monnet Chair pod vodstvom dekana prof. dr. Boruta Rončevića med 6. in 9. decembrom 2021 organizirala strokovno ekskurzijo v Bosno in Hercegovino, ki smo se je udeležili tudi FIŠ-evci.

Strokovne ekskurzije so se udeležili tako zunanji deležniki kot študentje Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici, Fakultete za medije Ljubljana in Fakultete za informacijske študije iz Novega mesta. Obiskali so najprej Tuzlo, nato glavno mesto Bosne in Hercegovine – Sarajevo ter Mostar in več ključnih organizacij: IPI Akademijo v Tuzli, v Sarajevu kampus Elektrotehniške fakultete Univerze v Sarajevu, vojni tunel Sarajevo in Butmir vojaško bazo Sarajevo – EUFORBIH ter City Development Agency East Sarajevo – Mestno razvojno agencijo Vzhodno Sarajevo (RAIS).

Predzadnji dan so udeleženci obiskali organizacije HUB387, Mistral Technologies in Ministry of Programming company ter Slovensko Ambasado v Sarajevu, kjer jih je sprejel in nagovoril veleposlanik njg. eksc. g. Damijan Sedar. Ekskurzija se je zaključila z obiskom Mostarja, kjer so si ogledali tehnološki park INTERA.

Skip to content