Območno združenje Rdečega križa Novo mesto vabi na spomladansko študentsko krvodajalsko akcijo v ponedeljek, 9. aprila 2021 in torek, 20. aprila 2021, od 7.00 do 11.00, v Splošni bolnišnici Novo mesto, na Oddelku za transfuzijsko dejavnost.

Zaradi trenutnih razmer, vaše in varnosti zaposlenih, akcije so in bodo do nadaljnjega izvedene v prilagojeni obliki. Pokličite na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto na tel. št. 01 54 38 340 in se dogovorite za termin odvzema. Za sprejem je potreben osebni dokument s fotografijo.

Tiste, ki bi se radi pridružili zvestim krvodajalcem pa vabijo, da to storite, ko se epidemiološke razmere umirijo, vsakega novega krvodajalca bodo veseli.  Hvala vsem.

Pred odvzemom krvi boste zdravniško pregledani. Prosijo vas, da niste tešči, vendar ne zajtrkujte nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno. Po odvzemu krvi vam bodo postregli s prigrizkom. Vabljeni ste vsi, ki lahko darujete kri in se počutite zdravi, ste stari 18 let in več in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi.

Skip to content