V torek, 22. februarja 2022, je v organizaciji Mestne občine Novo mesto potekalo srečanje  “Krožno gospodarstvo – od teorije k praksi”, predstavitev prehoda v krožno gospodarstvo v Mestni občini Novo mesto s primeri dobrih praks v lokalnem okolju.

Organizacije, ki so se združile v skupno mrežo v sklopu evropskega projekta CircLocal, del katere je tudi Fakulteta za informacijske študije, so predstavile svoje aktivnosti in rezultate sodelovanja v projektih spodbujanja trajnostnega načina življenja in krožnega gospodarstva. V praksi so zaživeli številni primeri uspešnega krožnega gospodarstva, ki navdušujejo tudi v tujini.

Na naši fakulteti smo tematiko krožnega gospodarstva naslovili z različnimi aktivnostmi s študenti.  Doc. dr. Urška Fric je na srečanju predstavila eno izmed najodmevnejših, e- platformo za izmenjavo odpadnih virov e-Simbioza, ki je namenjena povezovanju podjetij. Cilj platforme je posredovati informacije o ponudnikih in iskalcih odpadnih virov in na ta način zapirati snovne kroge – da odpadek nekega podjetja postane uporaben material za drugo podjetje.  

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani MONM.

Vir in fotografije: spletna stran MONM

Skip to content