Obisk v Labtopu

Novo mesto, 19. november 2021 – V petek,  19. 11. 2021, smo si študenti in učitelji FIŠ ogledali demonstracijo Tovarne prihodnosti v LABTOP-u Razvojnega centra Novo mesto.

Laboratorij za tovarne prihodnosti  je učni industrijski laboratorij za motiviranje, poučevanje, aplikativno raziskovanje in testiranje. Na enem mestu smo si lahko ogledali demonstracijo pametne tovarne, ki deluje po principu Industrije 4.0 in je krmiljena neposredno iz poslovnega (ERP) sistema.

Izvedeli smo, da laboratorij predstavlja najsodobnejše tehnologije, koncepte in rešitve za pametne tovarne, namenjen pa je podjetjem, ki se še odločajo za posodobitev proizvodnje ali si želijo pridobiti informacije na tem področju. Predstavlja tudi okolje za izobraževanje in raziskovanje, motiviranje in usposabljanje učencev, dijakov in študentov z izvajanjem praktičnih vaj, študijskih projektov in zaključnih nalog v laboratoriju z najsodobnejšo opremo na področju pametne industrializacije in avtomatizacije. Mlade vključujejo tudi v industrijske projekte, s tem pa jim omogočijo dragoceno izkušnjo za nadaljnjo kariero.

Nekaj utrinkov iz našega obiska si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Skip to content