S študenti tretjega letnika programa Informatika v sodobni družbi smo 24. oktobra 2022 v okviru predmeta E-poslovanje obiskali uspešno slovensko podjetje Adria Dom d.o.o. v Črnomlju. Sprejela sta nas Nina Nikić, direktorica kadrov, in Simon Kozina, direktor informatike.

Gostitelja sta nam najprej predstavila delovanje podjetja, s posebnim poudarkom na e-poslovanju in informatiki. Podjetje stalno uvaja nove inovacije in najsodobnejše pristope na tem področju. Kot zanimivost naj omenimo – čeprav gre v največji meri podjetje tipa B2B, imajo zaposleno osebo, ki kar polovico svojega delovnega časa upravlja družbene medije.

Gostitelja sta pohvalila našo fakulteto in omenila, da sta zasledila, da bomo uvedli nove programe – še zlasti sta navdušena nad magistrskim študijem Kibernetska varnost, saj znanja na tem področju, ki je vse bolj pomembno, v Sloveniji primanjkuje. Podjetje mu namenja precej pozornosti, vendar sodelujejo s strokovnjaki iz Francije. Tudi sicer sodelavce s področja informatike stalno iščejo, trenutno imajo odprt razpis za razvijalca programske opreme.

Nato smo si ogledali razstavni prostor, kjer smo se lahko sprehodili po čudovitih mobilnih hišah različnih cenovnih razredov.