V projektu, ki bo trajal 3 leta, sodeluje 10 partnerjev iz cele Evrope – Slovenije, Norveške, Hrvaške, Italije, Madžarske in Grčije. Zagonski sestanek je potekal na spletu med 6. in 8. junijem, kjer so se zbrali vsi projektni partnerji. Razpravljali smo o osnovah projekta, glavnem cilju posameznega tematskega delovnega paketa in aktivnostih v prihodnjih mesecih.

Partnerstvo je sestavljeno iz štirih akademskih ustanov, dveh ponudnikov tehnologij in inovacij, dveh ponudnikov poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter dveh partnerjev, ki podpirata partnerstvo, zagotavljata strokovne storitve pri vodenju projektov in razširjanju.

Splošni cilj projekta je povečati inovacijsko zmogljivost evropskih izumiteljev, ki delajo za mala in srednja podjetja. Projektne aktivnosti bodo podpirale organizacije visokega šolstva in poklicnega izobraževanja in usposabljanja, tako pri usposabljanju s področja intelektualne lastnine, kot tudi pri  vprašanjih trajnostnega in krožnega gospodarstva. Različnim deležnikom bomo pomagali razvijati poslovne spretnosti za uporabo intelektualne lastnine, izpostavili pa bomo tudi digitalne, zelene in podjetniške spretnosti.

Ostanite z nami in nas spremljajte na LinkedInu in Facebooku !

Skip to content